Beeld © ANP

Modemeisje Tamara Elbaz hekelt negatief reisadvies: 'Pak 't vliegtuig'

24 maart 2021 11:59

Gisteren maakte demissionair minister-president Mark Rutte (54) bekend dat het negatief reisadvies nog tot en met de meivakantie blijft gelden. Een flinke domper voor mensen die lekker weg willen. Sommige BN'ers vinden er behoorlijk wat van, dat de vliegtuigen aan de grond blijven staan, zoals Modemeisje Tamara Elbaz.

"Dus ik zeg: stap lekker in het vliegtuig"

"98,5 procent van de bevolking wordt niet of nauwelijks ziek door het virus. Voor die anderhalve procent zit de hele wereld op slot", zegt Tamara, bekend van Modemeisjes met een Missie, tegen Veronica Magazine. "Gelukkig gaan steeds meer mensen zelf nadenken en zetten die mondkap af, gooien hun zaak open, knuffelen weer met iedereen en gaan inderdaad gewoon op reis."

Want Tamara vindt het blijkbaar onzin dat men zegt dat je corona krijgt door reizen. "De meeste besmettingen vinden thuis plaats. Dus ik zeg: stap lekker in het vliegtuig. Niet alleen voor werk, maar ook voor vakantie, en maak je niet druk om de reacties van anderen. Mensen praten toch wel. Zeker als je een Bekende Nederlander bent."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Modemeisje Tamara Elbaz deelt eerste foto van pasgeboren kind

Andere BN'ers, zoals Lee Towers, zien er toch meer heil in om zich wél aan de regels te houden. "In deze tijd moeten we discipline betrachten. Een voorbeeld kunnen zijn voor anderen. Blijf thuis. Ik ben net 75 geworden en daar hebben we ook niets aan gedaan. Het is even niet anders. Als mensen vinden dat ze wel moeten gaan, moeten ze het vooral doen. We hebben allemaal onze eigen verantwoordelijkheid."

Regelmatig is Diederik Jekel in RTL Boulevard te gast om het coronabeleid van de Nederlandse regering toe te lichten. De wetenschapsjournalist vindt zelf dat de overheid perspectief moet bieden. Meer daarover zie je in onderstaand fragment.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!