Bilal Wahib Beeld © ANP

Update: BNNVARA beëindigt samenwerking Bilal Wahib

24 maart 2021 12:47

Het slaat in als een bom: de actie van Bilal Wahib (22) en Oussama Ahammoud (20) die een minderjarige jongen gisteren live op Instagram uitdaagden zijn geslachtsdeel te laten zien. Inmiddels zijn er volop ontwikkelingen in de zaak. Een 22-jarige jongen in Amsterdam, vermoedelijk Bilal, is opgepakt en media verafschuwen de actie in openbare statements. BNNVARA heeft zojuist laten weten de samenwerking met Bilal per direct stop te zetten.

"We keuren het gedrag dat de artiest heeft laten zien ten strengste af"

Bilals platenlabel TopNotch heeft laten weten dat ze hebben besloten per direct alle werkzaamheden ten aanzien van hem neer te leggen. "We betreuren de situatie zeer en keuren het gedrag dat de artiest heeft laten zien ten strengste af. Wij wachten verdere berichtgeving vanuit het management van Bilal Wahib af en verwijzen iedereen voor commentaar door naar het management", aldus een woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bilal Wahib: 'Ik ben weleens opgepakt'

Voor NPO Zapp maakt Bilal het programma Teenage Boss. Een woordvoerder laat aan RTL Boulevard weten dat de beelden onacceptabel zijn voor de zender. "BNNVARA en NPO Zapp keuren dit ten zeerste af. Op dit moment probeert BNNVARA in contact te komen met de betrokkenen." Inmiddels is bekend dat ze de samenwerking met hem per direct hebben beëindigd. 

Ook RTL laat weten enorm te zijn geschrokken van het filmpje. "Het incident is momenteel in onderzoek van de zedenpolitie, we wachten de uitkomst hiervan af. In de tussentijd hebben we besloten de uitzending van Rooijakkers over de Vloer van vanavond, waar Bilal Wahib in te zien is, te vervangen door een andere aflevering. Wanneer de aflevering met Bilal te zien zal zijn, is nog niet bekend."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bilal Wahib gearresteerd na ophef rondom schandaalvideo

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!