Beeld © ANP

Katja Schuurman reageert op pittige column van Angela de Jong

24 maart 2021 14:50

Angela de Jong (45) maakt niet altijd vrienden met haar column in het 'AD'. Sterker nog, het rijtje met BN'ers dat haar schrijfsels zuur vindt, wordt steeds groter. Na Gordon (52) en Wendy van Dijk (50) kan Katja Schuurman (46) ook aan dat rijtje toegevoegd worden. In haar column van dinsdag vroeg Angela zich hardop af wat Katja nou eigenlijk had bijgedragen aan de televisiewereld, de afgelopen tien jaar. Katja reageert.

"Beste mevrouw De Jong"

In haar column vraagt Angela zich af wat Katja's 'belangrijkste wapenfeit op tv de afgelopen tien jaar' was. "Sinds ze vertrok bij BNN en achtereenvolgens NET 5, KRO-NCRV en RTL 4 aandeed? Dat ze Memories vakkundig om zeep heeft geholpen. Voor de rest was haar toegevoegde waarde in programma’s te verwaarlozen", sneert Angela in haar column, naar aanleiding van het nieuws dat Katja een nieuw programma gaat presenteren op PowNed.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Angela de Jong neemt het op voor Gordon: 'Vandaag ben ik aardig'

Inmiddels heeft ook Katja de column van Angela gelezen en ze heeft de moeite genomen om in haar Instagram Stories te reageren. 'Beste mevrouw De Jong',  begint Katja. 'Dank u wel voor weer een prachtige, erudiete, vrolijke column. Wat voegt u toch veel moois en zinnigs toe aan de wereld', schrijft Katja. 'Misschien eerst even het programma afwachten voordat u weer allerlei lelijks optikt?', vraagt Katja. 'Al twijfel ik niet dat u het wel weer verschrikkelijk zal vinden.' 

Katja vervolgt: 'Niet dat ik denk dat u geïnteresseerd bent in de feiten: die zitten lekker rellen vaak maar vervelend in de weg. Maar voor de volledigheid: van de helpende hand van een oud-BNN'er 'dat u het even weet' schrijft u er opgewekt bij, is in het geheel geen sprake. U gaat er ook vanuit dat presentatoren het liefst voor een commerciële zender werken (waarom?) en de publieke zender slechts als 'reddingboei' gebruiken. Ik heb vrijwel mijn hele carrière gekozen voor een publieke omroep. Simpelweg omdat ik mij daar erg thuis voel.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong maakt Ali B met de grond gelijk

Een tijdje terug reageerde ook Beau van Erven Dorens op kritiek van de meest gevreesde tv-recensent van ons land. Hij noemde het vermakelijk. In de video hieronder zie je wat Beau er precies op te zeggen had.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!