Beeld © ANP

Monique gooit hele ziel en zaligheid in column: 'Ik heb het zwaar'

24 maart 2021 20:44

Monique Westenberg (43) wordt verscheurd van liefdesverdriet door haar publiekelijke relatiebreuk met André Hazes (27). Het verdriet schrijft ze nu van zich af in haar column voor het weekblad 'Vriendin'. Deze week schrijft ze over het totaal onverwachte vertrek van haar ex-verloofde en hoe het nu met haar gaat.

"Ik moest erom huilen, maar het deed me zo goed"

Monique begint haar column door de lezeressen van Vriendin te vertellen dat ze gevoelig is voor energie. De juiste balans daarin houdt haar rustig en gebalanceerd. Iets waar ze nu grote moeite mee heeft. "Ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen dat dit momenteel niet het geval is."

Naar de reden hoef je niet te gissen: het plotselinge vertrek van André, de storm in de media en het opvangen van haar zoon drukt zwaar op Moniques schouders en hart. "Ik heb het zwaar, ik ben verdrietig en het jaar zoals ik het voor ogen had, zal heel anders verlopen. Daarbinnen moet ik proberen om mijn weg te vinden, dag voor dag."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monique Westenberg bevestigt breuk met André Hazes

De dagelijkse 'powerteksten' van vriendinnen, de hulp van haar familie en de steun die Monique na de breukt ontvangt, slepen haar door deze heftige periode heen. Vooral van kleine Dre krijgt ze veel energie. "Van de week had hij voor het eerst zelf 'mama' geschreven en daar een lieve tekening van een hart bij gemaakt. Ik smolt."

"Of toen hij binnenkwam met een bosje tulpen in zijn hand en zei dat ik de liefste mama van de wereld ben. Die tulpen had mijn buurvrouw hem in zijn handjes gedrukt", schrijft ze verder. "Ik moest erom huilen, maar het deed me zo goed."

Voor Monique is het duidelijk waar haar prioriteit ligt: bij haar zoon. Ondanks dat ze niet weet hoe haar toekomst er nu uitziet, weet ze dat hij hetgeen is dat er echt toe doet. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook moeder Monique reageert: 'Neem hem nooit meer terug'

Momenteel woont André onder één dak met Sarah van Soelen en haar familie. In gesprek met RTL Boulevard houdt de zanger vol dat de vonk nog niet overgesprongen is, maar dat die kans wel bestaat.

De nieuwste Vriendin met de column van Monique Westenberg ligt nu in de winkel. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!