Emma Wortelboer Beeld © ANP

Geld moet swipen: Emma Wortelboer deelt jaarsalaris op Instagram

27 maart 2021 15:25

Praten over hoeveel er precies elke maand op je bankrekening wordt bijgeschreven is voor veel Nederlanders toch een beetje een taboe. Niet voor Emma Wortelboer. De 24-jarige presentatrice heeft er geen enkel probleem mee om haar salaris te delen blijkt uit haar Instagram Stories.

Emma tekende afgelopen vrijdag voor een extra jaar bij BNNVARA, wat vanzelfsprekend gevierd werd met een glaasje bubbels - waardoor er spontaan werd vergeten 1,5 meter afstand te bewaren. Maar dat terzijde. Wat het zoal oplevert als presentatrice bij de publieke omroep? Zo'n 70.000 euro bruto per jaar.

In een reeks verschillende Stories laat de 24-jarige weten dat het wel nog even 'spannend' was, maar dat ze voor het eerdergenoemde geldbedrag zich 'aardig bevoorrecht voelt'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zóveel vraagt Nikkie Plessen voor één gesponsorde Instagram-post

Emma is er, sinds ze de punten uit mocht delen voor het songfestival, wel op vooruit gegaan. Zo'n twee jaar geleden verdiende ze namelijk nog 'maar' 63.600 euro per jaar. "Heel raar dat in Nederland niemand het over zijn salaris wil hebben, terwijl ik denk: wat maakt dat nou uit? Wat verdien ik? Wil je dat weten? Ik verdien 5.300 euro bruto, dat is 3.200 euro netto per maand", zei ze destijds in Volkskrant Magazine.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Flo Rida ziet optreden Eurovisiesongfestival wel zitten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!