Beeld © ANP

Rob de Nijs hoopt op afscheidsconcert: 'Gaat nu niet'

29 maart 2021 07:59

Rob de Nijs (78), die in 2020 bekendmaakte Parkinson te hebben, wil niet meer zingend op televisie. Dat levert hem te veel stress op, vertelt hij in 'De Telegraaf'. Wél hoopt de zanger dat hij nog een afscheidsconcert kan geven.

"Dat concert zou ik graag doen, maar het gaat nu niet"

In gesprek met De Telegraaf benadrukt Rob dat het niet slechter gaat met zijn gezondheid. Volgens de zanger is dat dan ook niet de reden dat hij niet meer wil zingen op televisie. "Ik heb me mijn hele carrière lang druk gemaakt over het geluid en de tekst en de wetenschap dat er miljoenen mensen keken. Dat zoek ik niet meer op, het ís mooi geweest", aldus Rob.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rob de Nijs deelt voornemen voor 2021: 'Zo gezond mogelijk blijven'

Een afscheidsconcert stond al gepland, maar moest door de coronacrisis worden verplaatst. Rob hoopt nu vooral dat van uitstel geen afstel komt. Inmiddels heeft de zanger zijn eerste prik van een coronavaccin gekregen. "De datum voor de tweede staat ook al. Dat is wel een zorg minder, straks. We hebben natuurlijk een jonge zoon die naar school gaat en het daar gemakkelijk kan oplopen zonder het zelf te krijgen. Daar hoeven we ons dan geen zorgen meer om te maken. En hoe het verder gaat? Dat concert zou ik graag doen, maar het gaat nu niet. En dat ligt niet eens aan mij."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!