Joshua Nolet Beeld © ANP

Joshua Nolet ervaarde gebruik antidepressiva als 'zwakte'

29 maart 2021 14:52

Joshua Nolet (32) heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij kampt met depressieve gedachten. Toch heeft het lang geduurd voor de Chef'Special-zanger om de drempel over te gaan en antidepressiva te slikken. Aan zijn 'Wie is de Mol?'-maatje Splinter Chabot (25) vertelt hij waarom.

"Dat slaat ook helemaal nergens op"

In een openhartig interview bij de talkshow SPLNTR vertelt Joshua vanavond over het gebruik van antidepressiva. Het programma geeft alvast een voorproefje op social media, waarin de zanger openhartig spreekt over de kanttekeningen die hij plaatste bij het medicijn. "Ik was zo bang dat het mij zou aantasten in wie ik was", verklaart Joshua. "Als kunstenaar, want mijn creativiteit mag niet aangetast worden. Straks vlakt het me af." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bandleden Joshua Nolet keken bewust niet naar Wie is de Mol?

Joshua slikt inmiddels al een jaar antidepressiva. "Vorig jaar dacht ik: Nou, f•ck it. Ik weet het anders niet meer", vertelt hij. "Dat heeft voor mij heel positief uitgepakt." Maar aanvankelijk had hij veel twijfels. "Ik had ook iets van: 'Ik moet dit zelf doen. Ik moet dit zelf toch op kunnen lossen, dit is mijn eigen shit'", legt hij uit. "Het voelt als een zwakte om dat te doen en dat slaat ook helemaal nergens op. En nu denk ik: holy f•ck, waarom heb ik zo lang daarmee gewacht?" 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joshua biecht op: had wel door dat portofoons verwisseld waren

Splinter en Joshua werden heel goed bevriend tijdens hun deelname aan Wie is de Mol? en zijn dat nog altijd. In de video hieronder vertelt Splinter er alles over. 

Splinter Chabot vertelt over zijn WIDM-vriendschap met Joshua

01:27

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!