Bilal Wahib Beeld © ANP

Familie 12-jarige slachtoffer Bilal vraagt via advocaat om rust

29 maart 2021 17:11

De familie van de 12-jarige jongen die vorige week onder druk van acteur en rapper Bilal Wahib (22) zijn geslachtsdeel liet zien tijdens een Instagram Live-video, vraagt om rust. Volgens advocaat Richard Korver, die de familie bijstaat, heeft de jongen de afgelopen dagen een aantal 'vervelende berichten' op sociale media ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John noemt Top Notch hypocriet na beëindiging samenwerking Bilal

Korver schrijft in een verklaring dat mensen niet op zoek moeten gaan naar het slachtoffer of zijn familie, ze willen met rust worden gelaten. De advocaat roept op om alleen berichten op sociale media te plaatsen waarin het slachtoffer wordt gesteund.

Ook zegt hij dat er veel acties zijn opgezet om het slachtoffer en zijn familie te steunen, maar hier is niet om gevraagd en de familie heeft ook geen toestemming gegeven. Mensen die toch geld hebben opgehaald, kunnen dit storten bij de stichting Help Wanted, stelt de advocaat. Dat is een stichting die opkomt voor de belangen van kinderen die het slachtoffer zijn van het verspreiden van naaktbeelden op sociale media.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter R. de Vries: 'Oussama waarschuwde Bilal nog: hij is minderjarig'

Bilal werd vorige week na het uitlekken van de video opgepakt op verdenking van verspreiding van kinderporno. Diverse partijen trokken hun handen van hem af. Zo zette TopNotch, zijn platenlabel, alle activiteiten stil en haalde NPO Zapp hem van het programma Teenage Boss, dat hij presenteerde. De Mocro Maffia-acteur liet via zijn advocaat weten "vreselijk veel spijt" van zijn "onbezonnen, totaal misplaatste grap" te hebben.

Vorige week zou Bilal zijn kant van het verhaal in de talkshow van Beau doen. Maar op het laatste moment besluit hij niet te komen, op het verzoek van en uit respect voor het slachtoffer en zijn ouders. Maar daarmee is alle ophef nog lang niet voorbij en laait de discussie over wangedrag op internet hoger op dan ooit, bekijk je ook in onderstaande video:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!