Lil Nas X Beeld © Getty Images

Nike eist schadevergoeding voor bloedsneakers Lil Nas X

29 maart 2021 23:41

Nike laat het er niet bij zitten dat Lil Nas X (21) een bewerkt paar Nike Air Max heeft uitgebracht. Het sportmerk heeft MSCHF Product Studio, het bedrijf waarmee de rapper voor de bewuste Satan Sneakers heeft samengewerkt, aangeklaagd. Dat meldt 'TMZ' op basis van juridische documenten.

Lil Nas X, vooral bekend van zijn hit 'Old Town Road', lanceerde maandag 666 paar van zijn Satan Shoes die allen gelijk uitverkocht waren. De sneakers zorgden vanwege de verwijzingen naar de duivel voor ophef op social media. Naast dat er in de zool een druppel menselijk bloed zit, staat er ook onder meer een Bijbeltekst over satan op de schoen geborduurd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil Nas X onder vuur na lancering sneaker met menselijk bloed

Omdat voor de gympen een bestaand model van Nike is bewerkt, kreeg ook het sportmerk de nodige kritiek. Nike liet gelijk weten niets met de sneakers te maken te hebben, maar heeft nu ook besloten stappen te ondernemen.

Volgens het merk maakt MSCHF Product Studio met de schoenen inbreuk op het handelsmerk van Nike. Zo is het beroemde logo, de zogenoemde Swoosh, nog duidelijk zichtbaar. Nike eist een schadevergoeding.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jane Fonda en Lil Nas X samen in milieucampagne Gucci

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!