Britney Spears Beeld © Getty Images

Fans Britney Spears staan wederom voor raadsel door Instagram-posts

30 maart 2021 14:12

Het blijft voor bezorgde fans een raadsel wie er achter het Instagram-account van Britney Spears (39) zit, maar één ding staat voor hen vast: zijzelf is het niet. De zangeres (of haar social media-beheerder) plaatst continu cryptische filmpjes en foto's én hint steeds vaker op projecten die niet van de grond komen. Alleen maar koren op de molen voor verontruste volgers.

"Geef vooral geen context"

Britneys fans houden haar social media-accounts nauwlettend in de gaten. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat de zangeres zelf geen controle heeft over de foto's en filmpjes die geplaatst worden. De laatste tijd zet Britney regelmatig kiekjes online die allemaal hetzelfde thema hebben: de kleur rood. Dat zorgt voor een hoop verwarring onder haar fans, die niet begrijpen waarom ze die kleur centraal stelt en ook regelmatig de hashtag #red bij haar foto's plaatst. 'Wat heeft het rode project te betekenen?' vragen ze massaal in de reacties.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans Britney nóg bezorgder na verwarrende Instagram-foto's

Brits rode fase lijkt nu voorbij; de zangeres stapt over op een andere kleur. 'Het roze project wordt volgende week gelanceerd', meldt ze op Instagram. Haar fans snappen wederom niet waar ze op doelt. 'Ik probeer nog altijd te bevatten wat het rode project dan was', reageert iemand. 'Dit is niet normaal. Iemand snoert Britney de mond', beweert een ander. 'Geef vooral geen context', meldt een derde sarcastisch. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears stapt opnieuw naar de rechter wegens invloed vader

Sommige fans zijn ervan overtuigd dat de kleuren een betekenis hebben. Daarom stellen ze onder praktisch iedere foto die ze (al dan niet zelf) plaatst voor dat Britney in haar volgende post een bepaalde kleur draagt als signaal over haar gesteldheid aan de buitenwereld. De kleur rood werd met regelmaat aangevraagd en enkelen zien de #red-posts daarom als bevestiging dat Britney alles leest, maar niet mag reageren. Andere fans vroegen juist weer om oranje, maar daar 'reageerde' de zangeres dan weer niet op met nieuwe kiekjes. Maar een enkeling vroeg ook om roze, en dat juist dát haar nieuwe kleurkeuze is leidt bij diegenen dan ook weer tot enige consternatie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Britney wil Oprah-gesprek na kijken interview met Meghan'

Ook Britneys uiterlijke verschijning levert commentaar op. 'Ik hou van je, maar die extensions kunnen echt niet', laat één volger achter onder haar bericht. 'Ik wil niets liever dan haar lokken onder handen nemen en die uitgeveegde mascara onder d'r ogen vandaan halen', aldus een ander. 

Britney staat al ruim 12 jaar onder curatele. Haar vader Jamie is hoofdverantwoordelijke voor onder andere haar financiën, medische keuzes en carrièredeals. De zangeres is het meer dan zat dat ze niet haar eigen beslissingen mag nemen en heeft haar vader voor de rechter gesleept. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!