Juvat Westendorp Beeld © ANP

Juvat Westendorp niet makkelijk te verleiden: 'Lat ligt hoog'

30 maart 2021 17:08

Juvat Westendorp (32) is vanaf 2 april te zien in de nieuwe Netflix-romcom 'Just Say Yes'. In de film staat zijn personage op het punt in het huwelijksbootje te stappen, maar blaast hij de bruiloft vlak voor de grote dag af. Ook in het dagelijks leven heeft de acteur maar geen geluk in de liefde. "Ik kan heel snel denken: ik weet niet of ik dat deel van jou trek", vertelt hij in de nieuwste 'Grazia'.

"Het is voor mij de bevestiging van je liefde. Een soort kroon op je werk"

Juvat geeft in Just Say Yes kleur aan de ietwat egocentrische Alex, die verloofd is met Lotte (Yolanthe Cabau). Een rol die voor hem best nog wel pittig was, zo biecht hij op. "Vooral omdat ik me echt niet voor kan stellen dat je als persoon zo verschrikkelijk fout, narcistisch en zelfingenomen kan zijn. Uiteindelijk lukte het me tijdens de repetities de knop om te zetten, en ontdekte ik dat het heerlijk is om zo’n eikel te spelen."

Yolanthe vertelt over terugkeer naar Nederland en nieuwe film

03:41
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Juvat Westendorp ondergaat enorme transformatie

Humor speelt een grote rol in de film en dat is ook iets wat Juvat zoekt in zijn toekomstige vriendin. "Ik moet met haar kunnen lachen. Ze moet dus grappig en ook lekker vlot, street smart, lief en zorgzaam zijn. Dat ben ik zelf namelijk ook", laat hij weten. Al legt hij de lat soms ook 'oneerlijk hoog' door zich meteen af te vragen of iemand de moeder van zijn kinderen kan zijn.

"Ooit papa worden, lijkt me namelijk echt fantastisch. De vrouw met wie ik ben, moet dan ook de juiste normen en waarden hebben om weer door te geven aan ons kind." Ook ziet hij zichzelf wel op een dag trouwen. "Het is voor mij de bevestiging van je liefde. Een soort kroon op je werk", aldus Juvat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Juvat Westendorp is weer single

Het hele interview lees je woensdag in de nieuwe Grazia.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!