Beeld © ANP

Nieuwe vlam Erica Meiland werkte als privédetective bij Boer zoekt Vrouw

31 maart 2021 12:44

Het houdt de gemoederen al een hele tijd bezig: Erica Meiland (57) en haar nieuwe vlam Sander, de privédetective. Nu doet hij na een lange periode eindelijk een boekje open over de prille relatie én over zijn werk achter de schermen bij 'Boer zoekt Vrouw'.

"Stel dat een boer zijn ex-vriendin heeft mishandeld en dat er nog een aangifte ligt, dan komt die natuurlijk altijd weer boven water. Dat wil je als omroep niet"

Sander van Betten (60) is beslist geen onbekende in de mediawereld. Zo werkte hij nauw samen met programma's van Peter R. de Vries en John van den Heuvel. Nu laat hij weten dat hij ook jarenlang de boeren in het populaire programma Boer zoekt Vrouw moest screenen. "Ik moest de boeren natrekken", vertelt de nieuwe lover van Erica aan Weekend. "Stel dat een boer zijn ex-vriendin heeft mishandeld en dat er nog een aangifte ligt, dan komt die natuurlijk altijd weer boven water. Dat wil je als omroep niet. Of dat een boer een slechte naam heeft, omdat hij heel agressief of drankzuchtig is." 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Hoe wist Erica Meiland haar Sander al die tijd geheim te houden?

"Naar dat soort dingen was ik op zoek", vervolgt de 60-jarige zijn verhaal. "Ik heb wel een paar keer een negatief advies over een boer moeten geven. Om wie dat ging kan ik uiteraard niet zeggen." Yvon Jaspers en de omroep liepen er echter niet mee te koop dat dit regelmatig gebeurde. "Ik werkte op de achtergrond voor de redactie. Ik wilde graag op de aftiteling, maar dat wilden ze absoluut niet. Het mocht niet naar buiten komen dat ze de boeren checkten. Dat was nogal een ding voor ze." 

Het werk begon met rondbellen in de omgeving van de boeren. "Dan benaderde ik hun familie, soms uit naam van een ander. Ik dokterde uit wat de directe omgeving was van de familie en ging daar dan net buiten zitten. Als hij een zus had, belde ik de buren van die zus om te horen wat zij te vertellen hadden over die boer. Zo krijg je bruikbare informatie." 

Het was volgens Sander dan ook een hele klus. "Ik moest per seizoen een stuk of twintig boeren volgen", vervolgt hij zijn verhaal. "Maar mensen praten graag, je bent er zo achter hoe zo'n boer in elkaar steekt. Ik deed het bovendien op het moment dat de boeren zelf nog niet eens wisten dat ze geselecteerd waren, dus was niemand zo achterdochtig. Dan is het niet zo moeilijk."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Maxime Meiland laat weten wat ze van nieuwe vriend Erica vindt

Bovendien deed Sander een aantal bijzondere uitspraken over zijn prille relatie met Erica. Zo liet Martien laatst weten dat hijzelf én Erica absoluut niet het huis uitvliegen als één van hun een partner heeft. "Dat is geen optie", vertelde Martien. "Ik vind dat zó ongezellig." Dat schoot bij Sander echter in het verkeerde keelgat. "Zegt hij dat? Dat moet hij weten, maar ik denk niet dat Martien daarover gaat", vertelde hij aan Weekend. 

Ook vertelde de voormalig kasteelheer dat hij ervan uitgaat dat de partners bij hen in het nieuwe huis in Noordwijk gaan wonen. En mocht dat de partner afschrikken, dan is dat meteen einde verhaal. "Dan houdt het op. Dan maar geen partner. Erica en ik blijven altijd elkaars nummer één." Dat ziet Sander alleen niet helemaal zitten. "Het zal wel. Ik vind het apart dat hij dat gezegd heeft. Ik weet niet wat ik daarop moet zeggen."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Erica Meiland inderdaad weer aan de man: dit is haar nieuwe vriend

De afgelopen vijf jaar was Sander vrijgezel, maar heeft naar eigen zeggen al een heel leven achter de rug. "Ik ben zestig", vertelt hij aan Weekend. "Ik heb twee volwassen kinderen, een zoon en een dochter." Op dit moment is hij vooral bezig met zijn relatie met Erica én de bekendheid die daarbij komt kijken. Hoe dat zit, zie je allemaal in onderstaande video. 

'Vriend Erica Meiland deed er alles aan om ontdekt te worden'

04:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!