Beeld © ANP

Nikkie de Jager deelt sterke boodschap voor transcommunity

31 maart 2021 12:05

Vandaag is het Transgender Day of Visibility. Op deze bijzondere dag voor de transgemeenschap heeft Nikkie de Jager (27) een mooie boodschap voor transgenderpersonen over de hele wereld.

"Als jij transgender bent en dit kijkt: 'Ik hou van jou'"

In de video die Nikkie deelt op haar Instagram-pagina, houdt ze haar hand omhoog, met vijf vingers opgestoken. "Doe een vinger naar beneden als mensen je ooit hebben verteld dat het 'gewoon' een fase is", zegt Nikkie, waarna ze één vinger naar beneden doet. "Doe een vinger naar beneden als delen van je familie je hebben afgewezen, als mensen je hebben verteld dat je beter dood kunt zijn, als je bent lastiggevallen en gepest. En doe een vinger naar beneden als je het gevoel hebt dat je deze strijd alleen voert." Na die laatste uitspraak zijn al Nikkies vingers naar beneden.

'Dit is iets waar transgenders dagelijks mee te maken hebben', schrijft Nikkie bij de video. 'Ik wil je laten weten dat je deze strijd niet alleen voert. We zijn hier en zichtbaar. Als jij transgender bent en dit kijkt: 'Ik hou van jou.'' 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nikkie de Jager: 'Vrijheid is geen geheimen meer hebben'

Begin 2020 deelde Nikkie zelf met de wereld dat ze transgender is. Dat deed ze niet vrijwillig, omdat ze gechanteerd werd met haar geheim. Toch voelde Nikkie het delen van haar verhaal later als een grote opluchting en bracht het vooral positieve dingen met zich mee. Daarover vertelt ze meer in onderstaande video.

NikkieTutorials vertelt over haar nu al bewogen jaar

04:42

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!