Beeld © Instagram @aranbade

Aran Bade: 'Songfestival zonder publiek zou een domper zijn'

01 april 2021 12:03

Een songfestival zonder publiek, het was een scenario waar we lange tijd rekening mee hielden. Nu lijkt de kogel door de kerk: eind mei mogen er mensen bij het Eurovisiesongfestival in Ahoy aanwezig zijn als er geen grote corona-tegenslagen komen in de tussentijd. Songfestivalverslaggever Aran Bade is maar wat blij.

"Ik vind het een enorme opsteker dat de overheid denkt in mogelijkheden"

Aran Bade doet al jaren verslag van het muziekfestijn voor RTL Boulevard. Hij vindt het songfestival omdopen tot Fieldlab Event een realistische en verstandige keuze. "Door het creëren van een bubbel met testen aan de voorkant kun je een Ahoy vol mensen realiseren. Mét alle veiligheidseisen waaraan we moeten voldoen."  

Inclusief repetities zijn er in totaal negen shows. Per keer mogen er maximaal 3500 mensen aanwezig zijn. Zij worden alleen toegelaten als ze negatief getest zijn. Vanwege de verschillende reisbeperkingen gaat het vooralsnog alleen om Nederlandse fans. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tóch publiek welkom bij 65e editie Eurovisiesongfestival

Volgens Aran heeft het toelaten van publiek verschillende voordelen. Ten eerste wil Nederland een geweldige show neerzetten. "Zowel muzikaal als met alle technische mogelijkheden. Daar mag publiek niet bij ontbreken. Juist in deze tijd waarin we het vaker hebben over wat niet kan dan wat wel mogelijk is."

Ook is het een enorme opsteker voor alle fans, vindt Aran. "3500 mensen per show geeft ook veel mensen de kans om toch aanwezig te kunnen zijn in de zaal. Dit is een geweldige stap voor de fans en het festival zelf."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe single Duncan Laurence tijdens songfestival in première

Het songfestival van 2020 werd verplaatst naar 2021. "Een jaar al uitgesteld en dan de huidige editie zonder publiek zou een domper zijn. Ook voor de artiesten. Voor veel van hen is het weer hun allereerste grote optreden met publiek. Dat zorgt voor extra energie."

Volgens Aran hoort het publiek er echt bij. "Het liefst zo uitzinnig mogelijk. Ik vind het dan ook een enorme opsteker dat de overheid denkt in mogelijkheden en dit via een Fieldlab Event probeert te realiseren."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!