Qmusic Beeld © Qmusic

1 april-grap Qmusic blijkt geen grap, enige 'slachtoffer' wint auto

01 april 2021 12:17

Losse veters, gulpen die openstaan, kikkers in je achterwerk: het is vandaag oppassen geblazen, want voordat je het weet tuimel je in een 1 april-grap. Ook veel bedrijven haken ieder jaar aan. Zo probeert De Efteling zijn fans in de maling te nemen met een zogenaamd 'VOMIT-protocol' en zorgt Jamin voor een lach op het gezicht met 'Japlus'. Radiozender Qmusic pakt het dit jaar héél anders aan.

"Ik vond het natuurlijk heel spannend, maar ik ben blij dat ik toch ben gegaan"

Een sterk staaltje omgekeerde psychologie bij Qmusic, dat zijn luisteraars opriep op 1 april in foute outfit naar een bedrijventerrein in Vijfhuizen te komen om zo kans te maken op een gloednieuwe auto. Bijna iedereen ging ervan uit dat het om een slechte 1 april-grap ging, maar niet Julia. Zij stapte deze ochtend met een lekker gekke outfit in de auto en mag zich nu de eigenaar van een spiksplinternieuwe bolide noemen. Over plottwist gesproken!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bram Krikke wil andere kant van politiek laten zien

Radio-dj's Bram Krikke en Tom van der Weerd waren ter plekke om Julia te feliciteren deze morgen. In de ochtendshow van Qmusic deden de heren naderhand verslag bij Mattie Valk en Domien Verschuuren, die in eerste instantie ook dachten dat het om een grap ging en niet konden geloven dat ze zojuist een auto hebben weggegeven. "Dat stond toch ook in de krant", merkte Bram droogjes op.

Alleen Julia besloot de stoute schoenen aan te trekken en verkleed als Britt Dekker richting het industrieterrein af te reizen, ondanks de waarschuwing van haar moeder dat het waarschijnlijk een prank was. "Ik was echt flabbergasted", vertelt de 22-jarige, die ongeveer een halfuur van de locatie vandaan woont, aan het Algemeen Dagblad. "Mijn moeder was ervan overtuigd dat het wel een 1 april-grap zou zijn, maar ik dacht: voor hetzelfde geld is het geen grap en win ik dus wel een wagen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mattie Valk over winst RadioSter: 'Het is goed gevierd'

Haar moeder was dan ook de eerste die ze na afloop belde, maar zij geloofde er niets van. "Daarna belde ze nog een keer en zei ik dat ik ook even langs zou rijden. Ze was echt verbaasd. (...) Ik vond het natuurlijk heel spannend, maar ik ben blij dat ik toch ben gegaan."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!