Mia Farrow Beeld © Getty Images

Mia Farrow reageert op geruchten rond dood van drie kinderen

01 april 2021 14:45

Vreselijk: actrice Mia Farrow (76) verloor maar liefst drie kinderen. Alsof dat niet afschuwelijk genoeg is, gaan er ook nog allemaal nare geruchten rond over hun dood. Daarom voelt Mia zich nu geroepen om een statement te geven omtrent hun doodsoorzaak. De ex-vrouw van Woody Allen (85) wil daarmee duidelijkheid scheppen.

"Het zijn onbeschrijflijke tragedies"

Mia heeft veertien kinderen, maar drie van hen - Tam Farrow, Lark Previn en Thaddeus Farrow - zijn inmiddels niet meer onder ons. 'Weinig families zijn perfect. Iedere ouder die een kind is verloren, weet dat de pijn daarvan onophoudelijk is', schrijft Mia op Twitter. De actrice wil de 'hatelijke geruchten' over hun dood rechtzetten. Met het statement wil ze 'hun nagedachtenis, hun kinderen en elke familie die een kind is verloren' eren. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoon van Mia Farrow pleegde zelfmoord

'Mijn geliefde dochter Tam overleed in 2000 op haar zeventiende aan een onbedoelde overdosis van voorgeschreven medicijnen, die ze kreeg wegens haar heftige migraines en haar hartaandoening', verklaart Mia. Haar dochter Lark overleed in 2008 op 35-jarige leeftijd aan de 'complicaties van hiv/aids, dat ze kreeg van één van haar partners', aldus Mia. Ze omschrijft haar dochter als een 'buitengewone vrouw, geweldige dochter, zus, partner en moeder'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Woody Allen: 'Docuserie Allen v. Farrow vol met onwaarheden'

Thaddeus, de zoon van Mia, overleed in 2016 op 29-jarige door een schotwond in zijn maag. Mia noemt hem een 'moedige zoon', die gelukkig was met zijn verloofde. 'Maar toen hun relatie abrupt eindigde, beroofde hij zichzelf van het leven', legt Mia uit. 'Het zijn onbeschrijflijke tragedies. De speculatie over hun dood is onterend aan hun leven', stelt ze. Mia en haar 11 andere kinderen en 16 kleinkinderen 'leven vol liefde en geluk' ondanks het eindeloze 'verdriet' dat ze verwerken.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

HBO komt met docu over misbruikbeschuldigingen Woody Allen

Van een van haar kinderen, zoon Moses Farrow, is Mia vervreemd geraakt. Die ruzie heeft alles te maken met de 'hatelijke geruchten' die de actrice nu bestrijdt. In een blog beweerde Moses namelijk dat zijn zus Tam overleden was een aan opzettelijke overdosis drugs en dat Lark stierf aan de gevolgen van een depressie en verslaving. Bovendien zou Mia haar kinderen hebben mishandeld. De rest van de Farrow familie heeft de aantijgingen van Moses altijd stellig ontkend. Het gezin komt al langer in opspraak, vooral door Mia's relatie en scheiding van Woody Allen. In de documentaire Allen vs. Farrow komen de heftige aantijgingen naar voren:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!