Beeld © ANP

Nog maar 50 dagen tot het Songfestival

02 april 2021 10:00

Het duurt nog precies vijftig dagen tot in Rotterdam Ahoy de finale van het Eurovisiesongfestival plaatsvindt. Om die reden, en omdat de evenementenhal dit jaar vijftig jaar bestaat, vond er vrijdagochtend een kleine ceremonie plaats bij de eerder al onthulde aftelklok voor het Depot Museum Boijmans van Beuningen.

"Een groot deel van onze mensen werkt al maandenlang keihard aan dit ‘once in a lifetime’-evenement"

De Grieks-Nederlandse Stefania Liberakakis, die namens Griekenland meedoet aan het songfestival, was van de partij. De zangeres hielp medewerkers met het verzetten van de klok van 51 naar 50 en zong het lied 'Happy Birthday', om ze te feliciteren met hun jubileum.

Voor Ahoy kunnen de vijftig dagen niet snel genoeg voorbij gaan. 'Een groot deel van onze mensen werkt al maandenlang keihard aan dit ‘once in a lifetime’-evenement, dus extra leuk om hen vandaag samen met deze voor Nederland bijzondere artiest op de voorgrond te zetten', aldus Jolanda Jansen, algemeen directeur van Ahoy.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Aran Bade: 'Songfestival zonder publiek zou een domper zijn'

Ook de 18-jarige Stefania, die met 'Last Dance' tijdens de tweede halve finale op 20 mei moet strijden om een finaleplaats, kan niet wachten tot het moment daar is. 'Toen het vorig jaar niet doorging, was dat echt een hele grote teleurstelling. Ik heb al eerder in Ahoy gestaan, onder meer met grote shows van Kinderen voor Kinderen. Maar dit evenement is echt het hoogste doel in Europa, dus dat is zo vet!'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!