Beeld © ANP

Waarom De Lama's van naam zijn veranderd

2 april 2021 23:31

Lama-fans die volgend jaar naar een van de theatershows gaan, zullen het zonder de naam, het logo en het welbekende muziekje moeten doen. De Lama's, die nu door het leven gaan als Tafkal, hebben besloten om op eigen benen te gaan staan, zo vertelden Tijl Beckand (46), Ruben Nicolai (45), Jeroen van Koningsbrugge (47) en Ruben van der Meer (50) vrijdag in 'Beau'.

De rechten van de Lama's liggen bij een Britse partij, waardoor de vier grappenmakers steeds alles moesten 'leasen'. Een verzoek daarvoor indienen zorgde steeds voor gedoe.

"Je bent aan handen en voeten gebonden", aldus Ruben Nicolai. "Je kan niet zomaar zeggen vanavond of over een week gaan we dit of dat doen met die naam. En na zoveel jaar gedoe en gesteggel is het gewoon klaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Lama's komen terug met eerste theatertour sinds 2008

Volgens Ruben van der Meer verandert er voor de rest niets. "Wij zijn het nog steeds. En de mensen zullen ons nog steeds zo blijven noemen."

Als Tafkal, dat staat voor The artists formerly known as Lama's, gaan Tijl, Ruben, Jeroen en Ruben in totaal 25 shows geven in 15 steden. Het is voor het eerst sinds 2008 dat ze samen op tournee gaan.

Hilarische 'Ik wil graag zien' met oud-Lama's!

04:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!