Johan Derksen en Art Rooijakkers Beeld © ANP

Johan Derksen pakt Art Rooijakkers hard aan na uitspraken over Talpa

6 april 2021 11:15

Johan Derksen (72) heeft het aan de stok met Art Rooijakkers (44). De voetbalanalist is het namelijk niet eens met de uitspraken die de RTL-presentator onlangs deed over 'zijn' Talpa. "Dat oude wijf moet zich er niet mee bemoeien", bitste Johan maandagavond in 'Veronica Inside'.

"Het zal me een worst zijn of ze hetero, homo, wit of zwart zijn"

Art sprak voor de podcast die hij maakt voor BNR Nieuwsradio onlangs met Talpa-topman Paul Römer. Daar deed hij de uitspraak dat het bedrijf enkel wordt geleid door 'witte, heteroseksuele mannen van middelbare leeftijd' toen het onderwerp 'diversiteit' aan bod kwam. "Jij komt van de meest diverse omroep van ons land, de NTR, en nu zit je in zo’n wit bastion", bekritiseerde het gezicht van Rooijakkers over de vloer Talpa. "In de beslissende functies zijn het allemaal witte, heteroseksuele mannen van middelbare leeftijd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen over Veronica Inside: 'Enige verbetering'

Van die uitspraak is Johan Derksen niet gediend. Als Wilfred Genee het onderwerp aanhaalt in Veronica Inside is hij dan ook duidelijk: "Art Rooijakkers is geen onvriendelijke man, maar ik heb hem nog nooit op een mening kunnen betrappen. Hij maakt ook allemaal van die vriendelijke, nietszeggende programmaatjes. Plotseling is er wat voorgevallen blijkbaar en wordt het de directie van Talpa kwalijk genomen dat het witte mannen zijn."

'De snor' vervolgt: "Daarom zeg ik: 'Art Rooijakkers, hou je bek joh, wij hebben jaren bij RTL gezeten met een directie homo's. Daar heb ik toch ook nooit iets over gezegd? (...) Het zal me een worst zijn of ze hetero, homo, wit of zwart zijn. Maar dat oude wijf moet zich er niet mee bemoeien en programma's voor huisvrouwen blijven maken. Als hij mij een plezier wil doen houdt 'ie zijn mond want het komt er ook niet overtuigend uit, uit die bek van hem."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Art Rooijakkers: 'We zijn verbazing over de pandemie verloren'

Grote baas Paul Römer was het wél eens met de punten van Art. "Ik zie het ook wel een beetje als een probleem en daar valt dus nog wel wat werk te doen", zo reageerde hij op de kritiekpunten. "Een speerpunt is een groot woord, maar het is wel een aandachtspunt. Er is maar één John de Mol, hè? En die kun je niet gauw vervangen. (...) Als je kijkt naar de makers achter de schermen, dan zie je dat het nog niet een weerspiegeling is van de Nederlandse bevolking. Op het scherm gaat het alweer een stukje beter, want daar wordt ook wel echt naar gekeken, maar daar valt nog veel te winnen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker nog minstens drie jaar bij Talpa

Het is bepaald niet de eerste keer dat Johan zijn goudeerlijke mening geeft. Niet al te lang geleden lag hij nog in de clinch met zijn VI-maatjes vanwege zijn uitspraken.

Johan Derksen over samenwerking met VI-mannen: 'Ik denk het niet'

00:53
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dennis Schouten weg bij Radio Veronica Inside: 'Chantage'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!