Beeld © ANP

Will.I.Am lanceert 's werelds eerste 'smart' mondkapje

07 april 2021 05:20

Dat mondkapjes het afgelopen jaar net zo normaal zijn geworden als een smartphone of 'oortjes', blijkt uit het feit dat Will.I.Am (46) donderdag 8 april een heuse 'smart mask' lanceert. De zanger heeft in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Honeywell een mondkapje ontwikkeld dat voorzien is van allerlei technische snufjes, waarmee hij voor een doorbraak zorgt. Dit meldt 'The Daily News'.

"We hebben Xupermask ontwikkeld om verandering aan te brengen"

De zanger droeg tijdens de MTV VMA's in 2020 een hippe variant van een gasmasker, dat uiteindelijk als prototype diende voor zijn smart mask. Marc Benioff, de grote baas van het Amerikaanse techbedrijf Salesforce, zag dat en nam direct daarna contact op met Will.I.Am op het masker verder te ontwikkelen. Het hypermoderne mondkapje is een jaar in productie geweest voordat het nu eindelijk gelanceerd wordt.

Het masker is ontworpen door Jose Fernandez, die onder meer kostuums creëerde voor de films Black Panther, The Avengers en X-Men 2. Het is gemaakt van siliconen, heeft drie ingebouwde ventilatoren, een geluiddempende koptelefoon, LED lampjes, een oplaadbare batterij en een Bluetooth 5.0 connectie. Daarnaast kan het masker gedragen worden zonder dat je bril beslaat.

"We hebben Xupermask ontwikkeld om verandering aan te brengen in het 'nieuwe normaal'. Het dragen van een mondkapje is zo gewoon geworden, dat we dit naar een hoger niveau wilden tillen. Dus met alle technische snufjes waaraan we tegenwoordig behoefte hebben. Deze smart mask is niet alleen technisch hoogstaand, maar ziet er ook nog fashionable uit," aldus Will.I.Am.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Razer gaat 'slimste mondkapje' echt produceren

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!