Beeld © ANP

Mascha Feoktistova bekritiseerd om fulltime werken als moeder

7 april 2021 08:41

Mascha Feoktistova (34), bekend van haar YouTube-kanaal Beautygloss, werkt sinds de geboorte van haar dochtertje Mila 'gewoon' fulltime verder. Zelf vindt ze dat normaal, maar toch krijgt ze kritiek uit haar omgeving. Ze zou te weinig tijd met haar kind doorbrengen, vertelt ze aan 'Viva'.

"Jammer dat mensen daar zo veroordelend over zijn"

Aan Viva vertelt Mascha dat ze vindt dat er in Nederland nogal lastig wordt gedaan over het combineren van het moederschap met een carrière. "Hier is parttime werken de norm. Jammer dat mensen daar zo oordelend over zijn. Ze kunnen echt dingen zeggen als 'dan moet je geen kind nemen', terwijl het juist goed is als vrouwen óók voor een carrière kiezen."

Mascha merkt dat ook in haar omgeving mensen vonden dat ze een stapje terug moest doen, omdat ze 'toch de moeder was'. Andersom maakt haar man Gregor juist tijd vrij in zijn schema om met zijn dochter dingen te doen, wat volgens de vlogger juist enorm geprezen wordt.

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Lastig te evenaren: Mascha deelt geboortekaartje van dochter Mila

"'Oh wauw, dat Gregor de oppas is, fantastisch!’ Dan denk ik: hij is niet de oppas, het is ook zijn dochter. Ik krijg ook berichten van vrouwen wiens man volledig thuis is bij de kinderen. Maar het traditionele blijft. Ik krijg soms zelfs van vrouwen van wie ik het totaal niet verwacht opmerkingen als 'de moeder is toch het belangrijkste, hè.'"

Onder de berichten op haar social media ziet Mascha vaak geruststellende reacties als iemand een negatief commentaar plaatst. Daarom merkt de vlogger wel dat 'tijden veranderen'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!