Johan Derksen Beeld © ANP

Johan Derksen: 'Ik heb alleen op tv een grote bek'

8 april 2021 15:06

Met het boek 'DERKSEN' verschijnt op 31 mei een biografisch portret van oud-voetballer, journalist en tv-persoonlijkheid Johan Derksen. Het is een relaas over een man die als voetballer jaren deel uitmaakte van het betaalde voetbal en daarna onder meer als hoofdredacteur van 'Voetbal International' aan de zijlijn stond. De 72-jarige maakt nu al jaren deel uit van het team van 'Veronica Inside', voorheen onder meer 'Voetbal Inside', waarin hij regelmatig voor ophef zorgt met pittige uitspraken.

"Ik heb alleen op tv een grote bek"

De auteurs Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman schetsen, zo meldt uitgeverij Inside, 'een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiële uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera's ook heel veel andere kanten heeft'. Of zoals hij in dit spraakmakende boek zelf zegt: "Ik heb alleen op tv een grote bek."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen neemt het op voor Famke Louise na afgang Jinek

In het boek schrijft Van Egmond reportages, onder meer over plekken uit zijn jeugd, het tumult in de studio bij Veronica Inside en over de rel rond zijn grap over Akwasi en de gevolgen daarvan. Scheulderman interviewde Derksen een jaar lang met grote regelmaat.

Rob Goossens: 'Beau's discussie met Akwasi was fantastisch'

01:57

Van Egmond schreef eerder andere boeken die raakten aan VI. Twee over de voetbaltalkshow zelf en ook biografieën over René van der Gijp en Wim Kieft. Samen met Scheulderman bracht Van Egmond vorig jaar een veelbesproken biografie over Patty Brard uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen geen fan van Rogier: 'Vreselijk ventje'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!