Naya Rivera in 'Glee' Beeld © FOX

Naya Rivera herdacht door Glee-castleden

09 april 2021 05:12

Tijdens de uitreiking van de awards van homobelangenvereniging GLAAD, is donderdagavond de cast van serie 'Glee' virtueel samengekomen. De acteurs herdachten in een video hun collega Naya Rivera (33).

"Ze wilde altijd opkomen voor de mensen die geen stem hadden. Ik denk niet dat ze doorhad hoe belangrijk ze was voor de wereld"

Het is dit jaar tien jaar geleden dat Naya's personage in Glee, Santana Lopez, haar coming out had. "Onze show was een uitzondering, er waren in die tijd bijna geen LHBTQ-personages op televisie", herinnerde Alex Newell, die Unique speelde in Glee, zich. "Maar, het wordt beter", aldus Jane Lynch (coach Sue Sylvester). "Elk jaar wordt de LHBTQ-gemeenschap beter vertegenwoordigd op televisie, en op een diversere manier. En dat leidt tot meer acceptatie en meer liefde."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

GLAAD Awards voor Happiest Season en Sam Smith

Uiteraard stonden de castleden tijdens het segment ook stil bij de dood van Naya. Er werd onder meer een boodschap voorgelezen van de moeder van de actrice. Die liet weten: "Toen Naya me vertelde dat Santana lesbisch was, zei ze dat ze dat geweldig vond. We wisten toen nog niet hoeveel ze zou betekenen voor de LHBTQ-gemeenschap. Ze wilde altijd opkomen voor de mensen die geen stem hadden. Ik denk niet dat ze doorhad hoe belangrijk ze was voor de wereld. Ik ben erg dankbaar dat mijn oudste dochter iets heeft betekend in hoe we naar elkaar kijken en hoe we elkaar zien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Laatste rol overleden Naya Rivera in animatiefilm Batman

Naya verdronk in juli tijdens een boottochtje op Lake Piru in de buurt van Los Angeles. De 33-jarige was dagenlang vermist, nadat haar vierjarige zoontje Josey alleen op de boot was aangetroffen. Het jongetje wist aan de politie te vertellen dat de twee aan het zwemmen waren toen de boot door de wind hard begon te schommelen. Naya kreeg haar zoon aan boord maar kon zichzelf niet redden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!