Beeld © ANP

Kaj van der Voort zet vraagtekens bij OnlyFans-documentaire

10 april 2021 13:00

Sinds vrijdag is op Videoland een documentaireserie te zien over OnlyFans, een platform waarop mensen betaalde (vaak expliciete content) aanbieden aan hun abonnees. In de docu is te zien hoe onder andere de 24-jarige Levy groot geld verdient met het delen van zijn foto's en video's. Musicalster Kaj van der Voort (24) vraagt zich af of deze docu nu een stap in de goede richting is, of niet.

"Ik vind het heftig dat het een stap verder gaat dan Instagram"

Kaj heeft de documentaire inmiddels bekeken. Op zijn Instagram Stories reageert hij op de beelden. 'Ik vind het heftig dat het een stap verder gaat dan Instagram', begint hij te vertellen. Dat gebruikers van OnlyFans vaak zelf al zeggen dat er een risico is om je grenzen te overschrijven, vindt Kaj zorgwekkend. 'Dit zijn twintigers. Zo'n app is toch niet goed voor de mentale gesteldheid van die jonge gebruikers?' Daarbij benadrukt Kaj wel dat hij snapt dat iedereen zijn eigen keuze daarin maakt.

Wat Kaj 'triest' noemt is dat OnlyFans nu wordt gepromoot op kanalen van veel oud-kandidaten van programma's als Temptation Island. 'Waardoor het bij hun jonge doelgroep langzamerhand 'normaal' wordt.' 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Zoveel verdienen Rosanna en Niels met hun OnlyFans-account

In de docu is ook te zien hoe veel mensen per maand verdienen. Zo verdient de 24-jarige Levy ongeveer 65.000 euro per maand met zijn expliciete content. De 31-jarige Sheena tikt 30.000 per maand binnen. 'Dan snap ik dat een 18-jarige denkt: hey, daar ga ik ook voor', aldus Kaj. 'Begrijp me niet verkeerd, want ik vind dat de wereld steeds preutser wordt. Maar of dit nou een stap in de goede richting is...'

 

Ook oud-Temptation-sterretjes Niels en Rosanna zijn te zien in de docu. In de video hieronder vertellen ze meer over hun werk.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!