Gerard Joling Beeld © ANP

Gerard Joling ondanks jaren ervaring nog altijd last van zenuwen

12 april 2021 12:14

Hoewel Gerard Joling (60) al meer dan 30 jaar in het vak zit, worden de zenuwen er niet minder op. Zo vertelde hij zaterdagavond in 'Hoge Bomen' dat hij zijn optreden in 'De Vooravond', waar hij in februari te gast was, allesbehalve om te gieren vond.

"Dan zie ik het later terug en zie ik wat klote foutjes"

Met de Toppers stond hij meerdere malen voor een publiek van zo'n 71.000 man. En hoewel Geer het eruit laat zien alsof het hem geen enkele moeite kost, gaat hij stiekem van binnen iedere keer weer kapot. "Ik ben ontzettend zelfverzekerd op het moment dat ik de bühne op ga, maar daarvoor - en dat weten heel veel mensen niet - kan ik ontzettend nerveus zijn", aldus de zanger.

Vooral bij live-optredens met band of orkest gieren de zenuwen door zijn lijf. Als voorbeeld neemt Gerard zijn optreden bij talkshow Op1. "Dan zijn we aan het repeteren en komt iedereen naar me toe en roept 'fantastisch' en 'te gek'. En dan sta ik verdomme live in die uitzending - helemaal relaxt, maar dan krijg ik tóch een droge keel en wil ik het goed doen. En dan zie ik het later terug en zie ik wat klote foutjes."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Joling over 4500 bedpartners: 'Ook politici tussen'

Als presentator Jeroen van der Boom vervolgens vraagt of dat misschien de reden is van Gerard zijn over-de-top kledingstijl, vertelt de zanger dat zijn kledingkeuzes hem juist veel ellende opleveren. "Ik heb daar zoveel dingen mee meegemaakt", zucht hij. Nu kan Gerard erom lachen, maar zo vloog bijvoorbeeld een keertje zijn cape in de hens vlak voor een optreden.

"En dan ga ik op en denk ik: waar doe ik het voor? Waarom doe ik mezelf dit aan iedere keer? Maar ik houd ook van verkleedpartijen en de fun (...) Je moet gewoon aan een piano kunnen zitten en gaan zingen en dan moet het goed zijn. En dat kan ik ook nog steeds, gelukkig - alleen is het wel een beetje ondergesneeuwd door mijn eigen toedoen. Ik kan het niemand anders kwalijk nemen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Joling wikt en weegt over neuscorrectie: 'Blijft een gok'

Gerard sprak ook kort over zijn band met Gordon. De twee zijn de laatste jaren uit elkaar gegroeid. "Ik heb helemaal niet zo'n geweldige relatie met hem vriendschappelijk maar ik haat hem ook niet of zo", aldus Gerard.

Gerard Joling: 'Gordon heeft altijd bonje met iedereen'

03:37
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon haalt flink uit naar Edison commissie: 'Lachwekkende farce'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!