Beeld © Roy Beusker

Hoe rijk zijn de investeerders in Dragons' Den eigenlijk?

18 april 2021 13:34

Je hoeft maar een blik op de investeerders in 'Dragons' Den' te werpen om te zien dat ze goed in de slappe was zitten. Een maatpak, blinkende klok om de pols en een perfect geknipt kapsel - ondanks corona - zijn er slechts drie 'voorwaarden' om plaats te mogen nemen op één van de stoelen. Maar hoe rijk zijn de Dragons eigenlijk? 'Quote' dook in de materie.

Iedere donderdag is te zien hoe de Dragons hun portemonnee wel of niet trekken als zenuwachtige ondernemers hun bedrijf pitchen voor de vijf grote investeerders. Een investering slepen ze er niet altijd uit, maar van eerlijk commentaar - we noemen een Michel - zijn de pitchers in ieder geval wel verzekerd. Dat de vijf Dragons het hebben gemaakt is inmiddels wel bekend, maar hoe staat het er momenteel voor met hun eigen financiën? 

Nikkie Plessen

Een droom komt voor Nikkie Plessen uit als ze in 2011 haar eigen kledingmerk opricht. De modedeskundige van RTL Boulevard boert sindsdien goed, meldt Quote. Haar BV telt inmiddels verschillende bedrijven en haar kleding vliegt over de internationale toonbanken. Het vermogen van Nikkie Plessen werd door Quote vorig jaar op 28 miljoen euro geschat. Niet verkeerd voor een vrouw van 35 die ooit bekend werd als soapie in Onderweg naar Morgen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie Plessen sluit gigantische deal na Dragons' Den-pitch

Pieter Schoen

Het ondernemen is Pieter Schoen met de paplepel ingegoten. Sinds zijn jaren als student is hij daar al druk mee bezig. Zijn grootste succes tot nu toe is het oprichten van de Nederlandse Energie Maatschappij, maar ook met zijn investeringsmaatschappij doet hij goede zaken. Zijn motto 'eerst de vent, dan de tent' legt hem geen windeieren: hij zou een vermogen van 175 miljoen euro hebben opgebouwd.

Won Yip

Won 'ik doe niet mee' Yip is een moeilijke Dragon om als pitcher aan boord te krijgen. Maar als je een goed verhaal hebt, zal hij zijn zuurverdiende centen investeren. De horeca-uitbater heeft zaken op de allerbeste locaties in Amsterdam. Bijna alle zaken op en rondom de Dam vallen in zijn portfolio. Quote schat zijn vermogen op 11 miljoen euro, maar 'toch bestaat rond Yip altijd het vermoeden dat zijn vermogen een stuk hoger moet zijn dan op papier te zien is'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeffrey scoort goede deal in Dragons' Den met zijn wasbare luiers

Michel Perridon

Losers hebben een excuus, winnaars hebben een plan, aldus Michel Perridon. De Rotterdamse ondernemer verkocht in 2018 Trust, een bedrijf dat computeraccessoires verkoopt, voor een mooi bedrag aan een investeringsfonds. Grote kans dat iedereen met een computer in huis een product van zijn toko heeft gekocht. Met een geschat vermogen van 350 miljoen euro hoeft Michel in principe geen dag van zijn leven meer te werken. Toch slijt hij zijn dagen met beleggen, investeren in vastgoed en kunst verzamelen. 

Shawn Harris

Shawn Harris wordt niet voor niks de avocadokoningin genoemd. De Amerikaanse kwam in 1989 naar Nederland. Zonder baan en zonder geld. Drie decennia later zet haar bedrijf Nature's Pride een omzet om van 400 miljoen euro. Ze was de eerste in Nederland om eetrijpe avocado's en mango's te verkopen. Een paar jaar geleden stopte ze met het bedrijf. Sindsdien werkt ze aan haar nieuwe bedrijf, een investeringsmaatschappij. In 2018 wordt haar vermogen op 54 miljoen euro geschat. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Investeerders uit Dragons' Den laten sympathieke broers 'stikken'

In het nieuwe seizoen neemt Jort Kelder de presentatie op zich. Hij neemt het presentatiestokje over van een eveneens voormalig Quote-hoofdredacteur: Sander Schimmelpenninck. Maar wat is de reden dat Sander met de klus gestopt is? Je ziet het in onderstaande video. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!