Beeld © Instagram @keestolofficial/@nicolettevandam1

Vakantie naar het buitenland? Deze BN'ers bleven in eigen land

13 april 2021 12:54

Het is dinsdag 13 april en dat betekent dat we weer langzaam aftellen naar de persconferentie. Krijgen we vanavond bericht over versoepelingen? En hoe staat het er voor met het vaccineren? Ondertussen is het ook nog steeds een groot vraagteken of we deze zomer vakantie kunnen vieren in het buitenland, ja of nee. Durf jij het nog niet aan een huisje in Frankrijk of een hotel in Spanje te boeken? Tijd voor wat vakantie-inspiratie: deze bekende Nederlanders vierden vakantie in eigen land.

Nederland is een waterland en het is dan ook niet gek dat een vakantie op of aan het water favoriet is bij veel sterren. Voor Roxeanne Hazes er haar gezin was het vorig jaar heerlijk vertoeven op hun sloepje op de Vinkeveense Plassen.

Ook Nicolette van Dam en Bas Smit kozen vorig jaar met hun dochters het ruime sop. Zij huurden een boot met schippers voor een rondje IJsselmeer, waarbij zij onder meer Urk en Medemblik aandeden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bas Smit giert om zonnebank-look van Beau van Erven Dorens

Kapitein Kees Tol is ieder jaar met een jachtje op het water te vinden en ook Douwe Bob weet dat alles er mooier uitziet vanaf het water.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Douwe Bob bruut beroofd van Rolex: 'Werd met pistool bedreigd'

Ook de eilanden zijn in trek als het gaat om vakantie in eigen land. Zo bezochten Sven Kramer en Naomi van As samen met kleine Kae Vlieland, ook wel Vlibiza. En Mark Rutte en goede vriend Jort Kelder kozen juist voor Terschelling, waar Jort een eigen vakantiehuisje - of zeg maar gerust huis - heeft.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Mark Rutte staat open voor relatie: 'Kan een keer gebeuren'

Jochem Myjer is juist weer helemaal verknocht aan Texel. De ietwat drukke cabaretier zoekt de rust op het eiland maar al te graag op in zijn eigen vakantiehuis bij de Slufter, het bekendste natuurgebied van het eiland. Vorig jaar maakte hij van zijn tripje naar het eiland een heel project. Hij liep vanuit zijn woning in Leiden naar zijn woning op Texel. 'Een zelfbedacht klein pelgrimstochtje', zei hij erover op Instagram. Hij deed bijna 39 uur over zijn wandeltocht van 171 kilometer.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Elise Schaap wil naar de bios: 'Lichtpuntje aan de horizon'

Natuurlijk kun je er ook altijd voor kiezen een vakantiehuisje in Nederland te huren. Zo ging Elise Schaap naar het Noord-Hollandse Schoorl en splitste Gwen van Poorten haar vakantie op in twee bestemmingen.

Of dit jaar even helemaal back to basics? Wat dacht je van kamperen. Geraldine Kemper ging op pad, niet met een camper maar met een tent. En ook Katja Schuurman liet de campingkluns in zich naar boven. Vorig jaar zomer was ze nog hoogzwanger van haar dochtertje Coco Loulou. Samen met haar man Freek van Noortwijk en dochter Sammie gingen ze naar een camping in de Noordoostpolder. Deze plek is heel bijzonder voor het stel: de zomer ervoor was het de plaats waar Katja en Freek hun jawoord tegen elkaar uitspraken.

Vorig jaar zomer hadden we hier in Nederland Spaanse temperaturen en was het ook heerlijk (en druk) op het strand. Waar Jim Bakkum en zijn gezin vakantie vierden aan de kust, was het natuurlijk ook lekker om een dagje het strand op te zoeken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman over ophef Goed Fout: 'Tekenend voor deze tijd'

Wat we vorig jaar zomer vooral gezien hebben, is dat je er zelf het beste van moet proberen te maken - voor zover je budget dat toelaat. Zo organiseerde Vivienne van den Assem een mini Rock Werchter door gewoon de tent op te zetten voor de deur en haalde Soundos El Ahmadi het vakantiegevoel in huis door een jacuzzi in haar achtertuin op te zetten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Soundos vlak voor tv-programma onwel: 'Voelt zich weer goed'

Kunnen we deze zomer op vakantie naar het buitenland? Met een beetje geluk zou het zomaar kunnen. Je ziet het in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!