John van den heuvel Beeld © ANP

John van den Heuvel: 'Realiseer me goed dat het de verkeerde kant op kan gaan'

13 april 2021 15:15

John van den Heuvel (58) lijkt voor de duivel niet bang. Al voelt hij wel een 'bepaalde gespannenheid', vertelt hij in gesprek met tijdschrift 'Flair', bijvoorbeeld tijdens de opnames van zijn programma 'Ontvoerd'. "Vaak is het ook handelen op de automatische piloot en achteraf pas beseffen in welke achtbaan je zat", aldus de misdaadverslaggever.

"Vaak is het ook handelen op de automatische piloot en achteraf pas beseffen in welke achtbaan je zat"

Angst is volgens John een slechte raadgever. Hij laat zich dan ook niet gek maken en last van het hart in de keel of klotsende oksels heeft hij tegenwoordig dan ook nog zelden. "Ik ben wel voorzichtig, realiseer me heel goed dat er een moment kan komen waarop het de verkeerde kant op gaat", geeft de voormalig politieagent een inkijkje in zijn leven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel vindt steun op Instagram na verlies dochter

Naast Ontvoerd, produceert John sinds kort ook het misdaadprogramma Crime Desk, dat hij maakt samen met Mick van Wely en Vivienne van den Assem. Iets wat voor de journalist voelde als een 'een logische stap'. John: "Ik ben te nieuwsgierig, misschien wel ook te ongedurig om stil te staan. Ik wil verder komen, mezelf ontwikkelen. Dat is ook de reden dat ik mijn eigen programma ben gaan produceren. Met die instelling zet je dingen in beweging."

Ook twee van zijn kinderen helpen mee. Een echt familiebedrijf dus. "De oudste twee zijn geïnteresseerd in televisie maken en dan vooral in het werk achter de camera", vertelt John trots. "Ze zijn letterlijk begonnen als kofferdragers en dat is denk ik een heel gezonde manier om het vak te leren. Onderaan beginnen maakt je nederig en gedreven, want je wil immers een stap verder komen (...) Ik vind het leuk, maar vooral waardevol om dit met mijn kinderen te kunnen doen.”

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

John van den Heuvel na explosie kerk Krimpen a/d IJssel: 'Hebben ze aan zichzelf te wijten'

Het hele interview is vanaf woensdag 14 april te lezen in Flair.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!