Beeld © RTL

Lucille Werner trots op zoon Angel: 'Niet te omschrijven'

14 april 2021 22:02

In 'Rooijakkers Over de Vloer' gaat Art langs bij Lucille Werner (53), die kort geleden de blauwe Lingo-ballen heeft ingewisseld voor een blauwe zetel in de Tweede Kamer. De twee hebben een openhartig gesprek over Lucilles nieuwe carrière en hoe die tot stand is gekomen, maar óók over het moederschap.

"Voor mij is het eigenlijk gewoon mama"

Door zuurstofgebrek bij de geboorte liep Lucille een handicap op. De artsen voorspelden veel zorg, wat voor Lucille al van jongs af aan juist een trigger was om zich te laten gelden. En nu zit ze in de Tweede Kamer namens het CDA. "Ik vind het ontzettend leuk hier in Den Haag", vertelt ze stralend. Lucille wil zich hard maken voor mensen die buiten de samenleving staan, maar wel mee willen doen. "Iedereen moet die kans krijgen."

Even later stapt Art binnen bij Lucille thuis, waar haar man Servaas opendoet, die vertelt dat het liefde op het eerste gezicht was tussen de twee. "Ik zag haar en ik wist het meteen: Dat is dé vrouw voor mij." Inmiddels is het stel 21 jaar bij elkaar. "Het voelt nog als gisteren", zegt Servaas. Samen hebben de twee ook een kind: Angel. Ze adopteerden hem zes jaar geleden uit Bulgarije, toen hij vier jaar oud was.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Lucille Werner over spannendste dag in politieke carrière: 'Zo gaaf'

Art vraagt de tienjarige Angel hoe het is om Lucille Werner als moeder te hebben. "Voor mij is het eigenlijk gewoon mama", antwoordt het sociale mannetje daarop. 

Lucille's leven is wel veranderd sinds Angel in haar leven is. "Er is natuurlijk iemand in mijn leven gekomen waar je zo ontzettend veel van houdt. Hij is echt mijn alles", zegt ze vol trots. "Het is niet te omschrijven."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Lucille Werner nog altijd fan van berucht vleespastei-gerecht

Lucille had het met Art dus ook over haar nieuwe politieke carrière. Maar hij vroeg zich wel af of Nederland haar ooit nog terugziet als presentatrice. "Voorlopig niet", antwoordt ze daarop. In de video hieronder vertelt Lucille over de spannendste dag uit haar nog prille politieke loopbaan.

Rooijakkers Over de Vloer zie je elke woensdag om 21:30 uur op RTL 4. De afleveringen kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!