Roxeanne Hazes Beeld © ANP

BN'ers staan achter Roxeanne na hommeles over documentaire

14 april 2021 23:50

Roxeanne Hazes (28) krijgt op sociale media veel bijval na haar boze reactie op het gebruik van privébeelden in een documentaire over haar vader, zonder dat zij daar toestemming voor had gegeven. In het eerste deel van de AVROTROS-documentaire 'Kleine Jongen', over het leven van haar vader André, zaten onder meer beelden van een van de laatste gesprekken die zij met haar vader had voor zijn overlijden.

"Pijnlijk voor hele sliert BN’ers in docu. Pijnlijk voor omroep"

De makers hadden Roxeanne gevraagd of zij mee wilde werken aan de documentaire, maar zij had hiervoor bedankt. Daarop zag ze gisteravond voor het eerst dat door haar gemaakte privé-opnames in de film zaten. Haar moeder Rachel, met wie zij al lang geen contact heeft, werkte wel mee aan de serie.

Upate: inmiddels heeft AVROTROS laten weten de privé-beelden uit de documentaire te halen.

'Zo bot', schrijft Tim Hofman. 'Roxanne Hazes moet haar dode vader, zichzelf en de gesprekken tussen hen tegen haar wil in op tv terug zien. pijnlijk man.' Ook zanger Tim Knol stelt het gebruik van de beelden 'heel erg grof' te vinden. Schrijver Nico Dijkshoorn gaat ook achter Roxeanne staan: 'Diepe buiging voor Roxeanne Hazes. Pijnlijk voor hele sliert BN’ers in docu. Pijnlijk voor omroep. #Hazes#roxeanne.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rox Hazes gekwetst door docu: 'Had niet gemaakt mogen worden'

Zowel AVROTROS als producent Vincent TV was woensdagavond niet voor commentaar bereikbaar. De documentaire is gemaakt vanwege de 70e geboortedag van André Hazes, die in 2004 overleed. In de afleveringen wordt veel archiefmateriaal van het gezin vertoond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel start Instagram-pagina voor André Hazes: 'Mooi voor fans'

Dit jaar zou André Hazes 70 jaar zijn geworden en voor deze bijzondere gelegenheid is zijn liefde Rachel in het archief gedoken voor de documentaire. Ze vertelde er deze week bij RTL Boulevard over:

Rachel: 'André Hazes heeft mij gemaakt tot wie ik ben'

00:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!