Justin Timberlake Beeld © Getty Images

Justin Timberlake sloeg presentatie Oscars vriendelijk af

15 april 2021 05:04

De presentatoren van de 83e Oscaruitreiking kregen in 2011 een flinke berg kritiek, maar nu blijkt dat James Franco (42) ook niet de eerste keuze was van de producenten van de ceremonie. In een interview met 'The Ringer' vertellen de schrijvers van de show dat zij eigenlijk wilden dat Justin Timberlake (40) mede-presentator Anne Hathaway (38) kwam vergezellen op het podium.

"Het was de ongemakkelijkste blind date ooit"

De stafleden die destijds aan de Academy Awards werkten begrijpen het commentaar van toen. "Zij was er helemaal klaar voor en wilde 110 procent geven, en hij zag eruit alsof hij net wakker was geworden na een dutje. Het was alsof je naar een tenniswedstrijd keek waarbij één speler dacht dat ze in de U.S. Open stond en de andere was komen aanzetten in zijn spijkerbroek om een paar balletjes te slaan", omschrijven ze presentatieduo Anne en James. "Het was de ongemakkelijkste blind date ooit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Justin Timberlake zegt jaren later sorry tegen ex Britney Spears

Grote vraag van de schrijvers is dan ook altijd gebleven of het beter was gegaan als niet Franco maar Timberlake de presentatieklus op zich had genomen. De zanger was volgens hen enthousiast, maar sloeg het aanbod toch af. Hij vond de timing niet handig aangezien de film The Social Network waarin hij te zien was dat jaar opging voor meerdere awards.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gwyneth Paltrow dook onder na Oscar-winst: 'Gênant dat ik won'

Het gonsde al maanden van de geruchten, maar begin dit jaar kwam het hoge woord eruit: Jessica Biel en Justin Timberlake zijn voor de tweede keer ouders geworden. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!