Akwasi tevreden na beslissing hof over Zwarte Piet-uitspraak

15 april 2021 18:01

Akwasi (33) heeft via Instagram tevreden gereageerd op de beslissing van het gerechtshof in Amsterdam om hem niet te vervolgen vanwege zijn uitspraak over Zwarte Piet, vorig jaar op de Dam. 'Niet schuldig', schrijft de rapper in kapitalen bij een kort videofragment waarin hij glimlachend het vredesteken maakt.

Het Openbaar Ministerie seponeerde de zaak tegen Akwasi eerder voorwaardelijk. Daarop spanden twintig mensen een zogeheten artikel 12-procedure aan bij het gerechtshof, omdat ze het niet eens waren met de beslissing van het OM. Het hof volgt de overwegingen van de officier van justitie, die de uitlating weliswaar bestempelde als opruiing en strafbaar maar koos voor een "de-escalerende en preventieve" afdoening van de zaak. Zo mag Akwasi in zijn proeftijd van een jaar geen strafbare feiten plegen en moest hij publiekelijk afstand nemen van zijn uitlatingen.

Akwasi zei tijdens de veelbesproken antiracismedemonstratie van Black Lives Matter: "Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie, trap ik ‘m hoogstpersoonlijk op zijn bek". De rapper noemde die uitspraak later "superdom".

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!