Beeld © Netflix

Bezoekers Fyre Festival krijgen paar duizend dollar vergoeding

16 april 2021 05:38

Een kleine driehonderd mensen die een kaartje kochten voor het mislukte Fyre Festival, krijgen ieder een vergoeding van zo'n 7.200 dollar (6.000 euro). Dat zijn de organisatoren en de kaarthouders volgens 'Deadline' overeengekomen na een rechtszaak van de bezoekers.

Het Fyre Festival werd aangeprezen als een luxueus, exclusief feest en bekende sterren werden betaald om het festival te promoten op sociale media. Toen de eerste bezoekers in april van 2017 aankwamen op de eventlocatie op de Bahama's, bleek het echter een grote chaos op het eiland. Naast schaarse accommodatie en voeding was er ook een tekort aan water en medische zorg. Het festival moest daarom op het laatste moment worden afgelast.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Investeerders Fyre Festival willen geld zien van Kendall Jenner

Organisator Billy McFarland werd aangeklaagd voor fraude en pleitte in maart van 2018 schuldig. Hij werd veroordeeld tot zes jaar in de gevangenis. Ook moet hij de 26 miljoen dollar terugbetalen waarvoor hij verschillende ondernemingen en particulieren heeft opgelicht. Volgens Deadline is niet duidelijk wie het geld voor de 277 kaarthouders uit de rechtszaak gaat ophoesten. Ook moet een rechter nog goedkeuring geven voor de deal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Situation deelt gevangenis met Fyre Festival-baas

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!