Carry Slee Beeld © ANP

Carry Slee komt met nieuw boek over gevaren fake news

16 april 2021 10:41

Carry Slee (71) komt in mei met een nieuw boek. 'Fake!', over de gevaren van fake news, verschijnt op 19 mei, maakt de uitgeverij van de kinderboekenschrijfster bekend.

In Fake! belandt Emiel, een nieuwe jongen op school, in het ziekenhuis. Meteen daarna verschijnt er een filmpje op YouTube waarin Levi, een klasgenoot die eerder ruzie had met Emiel, hem van de vesting bij het park trapt. Levi beweert dat het filmpje fake is, maar niemand gelooft hem. Op school wordt hij geschorst en op internet krijgt Levi woedende reacties voor zijn kiezen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pijnstillers van Carry Slee het theater in

Carry Slee is met met bijna 6 miljoen verkochte exemplaren en een kast vol prijzen een van de meest succesvolle schrijvers van Nederland. Zij schrijft sinds 1989 gemiddeld drie boeken per jaar, met als grootste successen Spijt! en Afblijven!. Er werden meerdere romans verfilmd en bewerkt voor het theater.

De schrijfster won in 2014 de Bob Angelo Penning, de belangrijkste Nederlandse prijs op het gebied van lhbti-emancipatie. "Een hele generatie groeit dankzij Slee op met lievelingsboeken waarin het gewoon is om lesbienne, homo, bi of transgender te zijn", vond de jury.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

5x de best verfilmde boeken van Carry Slee

Ook Arie Boomsma kwam dit jaar met een nieuw boek, en wel over de nieuwste hype: wandelen. Hij vertelt erover in onderstaande video.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!