James Charles Beeld © ANP

Make-upmerk stopt samenwerking met omstreden James Charles

17 april 2021 09:14

Het make-upmerk Morphe stopt per direct de samenwerking met YouTuber James Charles (21). De beautyvlogger ligt onder vuur nadat hij toegaf diverse minderjarige jongens om naaktfoto's te hebben gevraagd.

"Ik kan niemand de schuld geven, behalve mezelf"

James Charles heeft in samenwerking met Morphe een oogschaduwpalette gemaakt. Het product ligt sinds 2018 wereldwijd in de winkels. Volgens het make-upmerk is de beslissing de samenwerking te beëindigen in goed overleg genomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

James Charles zegt sorry voor vragen naaktfoto's aan minderjarigen

"Vanwege de recente aantijgingen tegen James, hebben Morphe en James samen ingestemd de zakenrelatie te stoppen", staat in een statement van het merk. Dit betekent onder meer dat zijn oogschaduwpalette niet meer verkocht zal worden. Morphe wil naar eigen zeggen een veilige en positieve plek zijn voor make-upliefhebbers. "We zetten alles op alles om dat doel te bereiken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Internetsensatie James Charles onder vuur om mugshot-foto's

In een YouTube-video eerder deze maand bood James zijn excuses aan om de naaktfoto's van minderjarige jongens. "Ik was roekeloos", aldus de 21-jarige influencer met ruim 25 miljoen volgers. De YouTuber zegt dat de jongens tegen hem zeiden dat ze 18 jaar waren, maar dat is volgens hem geen excuus. "Ik kan niemand de schuld geven, behalve mezelf."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

YouTuber Jake Paul ontkent aanranding: 'Zal dit aanvechten'

Onze 'eigen' YouTuber Défano Holwijn gebruikt zijn platform om jongeren van de straat te houden met zijn online talkshow FC Avondklok. Hij vertelde erover bij RTL Boulevard:

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!