Koningsdag Beeld © ANP

Petitie van zorgmedewerkers tegen 538-feest massaal ondertekend

18 april 2021 09:22

De petitie tegen de viering van 538 Oranjedag in Breda wordt massaal ondertekend. Binnen 24 uur hebben al maar liefst 100.000 mensen hun handtekening achtergelaten.

"Het vieren van een feest met 10.000 man op 400 meter van een door covid overbelast ziekenhuis is een slag in het gezicht"

De petitie 'Met 538 de zorg geminacht' is een initiatief van chirurg Rogier Crolla en zijn medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Zij vinden als "verontruste zorgverleners, patiënten op de steeds langer wordende wachtlijsten, hun naasten en anderen" dat "dit ondoordachte pseudo-experiment" moet worden afgeblazen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ziekenhuis-personeel Breda start petitie tegen 538 Oranjedag

538 Oranjedag is een van de nieuwe Fieldlab-experimenten. Het feest wordt op 24 april voor 10.000 mensen georganiseerd op het Chasséveld in Breda. De initiatiefnemers van de petitie hebben daar geen enkel begrip voor. "Het vieren van een feest met 10.000 man op 400 meter van een door covid overbelast ziekenhuis is een slag in het gezicht van patiënten en zorgverleners", schrijven ze.

De animo voor de toegangsbewijzen voor het evenement was enorm: meer dan 1 miljoen mensen probeerden een ticket te bemachtigen. De kaarten werden via loting verdeeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OG3NE-zusjes 'helemaal high' na Fieldlab-evenement

De dames van OG3NE stonden deze week voor het eerst in lange tijd weer oog in oog met hun fans, als onderdeel van de Fieldlab-testevenementen. Dat betekent een hoop coronatesten voor zowel de bezoekers als de zusjes. Maar dat mocht de pret, zeker ook voor Lisa, Shelley en Amy, allerminst drukken:

OG3NE-zusjes 'helemaal high' na Fieldlab-evenement

01:00

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!