Koningsdag Beeld © ANP

Petitie tegen 538 Oranjedag leidt tot overbelasting petities.nl

18 april 2021 12:28

De enorme belangstelling voor de petitie tegen de viering van 538 Oranjedag in Breda leidt tot overbelasting op petities.nl. De site ligt er zondagochtend geregeld uit wegens drukte, meldt een woordvoerder. De petitie 'Met 538 de zorg geminacht' is rond het middaguur al ruim 125.000 keer ondertekend.

"Zet een reminder in je agenda en probeer het vanavond, vannacht of morgen nog een keer"

Initiatiefnemers zijn chirurg Rogier Crolla en zijn medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Ze vinden als "verontruste zorgverleners, patiënten op de steeds langer wordende wachtlijsten, hun naasten en anderen" dat "dit ondoordachte pseudo-experiment" moet worden afgeblazen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Petitie van zorgmedewerkers tegen 538-feest massaal ondertekend

538 Oranjedag is een van de nieuwe Fieldlab-experimenten. Het feest vindt plaats op 24 april voor 10.000 mensen op het Chasséveld in Breda. De initiatiefnemers van de petitie hebben daar geen enkel begrip voor. "Het vieren van een feest met 10.000 man op 400 meter van een door Covid overbelast ziekenhuis is een slag in het gezicht van patiënten en zorgverleners", schrijven ze.

De zegsman van petities.nl raadt mensen aan het op een later moment nog een keer te proberen als ze er niet doorheen komen. "Zet een reminder in je agenda en probeer het vanavond, vannacht of morgen nog een keer." De petitie krijgt veel media-aandacht en is trending op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ziekenhuis-personeel Breda start petitie tegen 538 Oranjedag

Radio 538 liet via een woordvoerder van Talpa in een reactie weten de ophef te betreuren, maar wil het evenement niet afblazen. "We snappen uiteraard onder welke hoge druk de zorg op dit moment staat." Talpa benadrukt dat het evenement met goedkeuring van het kabinet wordt georganiseerd en dat de gemeente Breda graag gaststad is.

De animo voor de toegangsbewijzen voor het evenement was enorm: meer dan een miljoen mensen probeerden een ticket te bemachtigen. De kaarten werden via loting verdeeld.

We droomden onszelf al eind deze maand met een koud biertje, lekker wijntje of colaatje op 't terras, maar op de IC's gaat het niet goed. IC-Artsen zien de mogelijke versoepelingen niet zitten, waarmee deze onwerkelijke corona-soap nu compleet is. Diederik vertelt erover in onderstaande video:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!