NPO Radio 2 Beeld © ANP

NPO Radio 2 organiseert Internationale Songfestival Top 50

19 april 2021 13:18

Maar liefst zestien landen doen mee aan de 'Internationale Songfestival Top 50' die 'NPO Radio 2' binnenkort organiseert. Inwoners kunnen per land stemmen op hun all-time Songfestival-favoriet.

"Een mooie opmaat naar de finaleweek van dit Europese muziekfestijn"

NPO Radio 2 is initiatiefnemer en organisator van het evenement waar onder meer landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Israël en Griekenland aan meedoen. Inwoners van die landen kunnen in de stemweek van maandag 10 tot en met vrijdag 14 mei stemmen op hun favoriete songfestivalnummers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beste Zangers krijgt een songfestivalspecial

Per land wordt er een Top 50 samengesteld. Het liedje met de meeste stemmen krijgt vijftig punten, waarna er wordt afgeteld richting de nummer vijftig die één punt krijgt. Alle punten per liedje worden dan van alle landen bij elkaar opgeteld, waarna de lijst wordt samengesteld. De Top 50 wordt op zaterdag 15 mei bekendgemaakt.

Vorig jaar organiseerde NPO Radio 2 alleen in Nederland een Songfestival Top 50, als pleister op de wonde van het echte festival dat vanwege corona niet doorging. Zendermanager Peter de Vries is blij dat de eerste internationale editie van de lijst veel landen bij elkaar kan brengen. Hij noemt het "een mooie opmaat naar de finaleweek van dit Europese muziekfestijn".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nog één maand tot het songfestival: dit moet je weten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!