Linda de Mol en dochter Noa Beeld © ANP

Dochter Linda de Mol over scheiding: 'Mama onbewust pijn gedaan'

19 april 2021 18:34

Als een bekende Nederlander een scheiding aanvraagt is het meteen groot nieuws. Zo ook toen Linda de Mol (56) in 2007 brak met de vader van haar kinderen. In de nieuwste editie van tijdschrift 'LINDA.' blikt dochter Noa Vahle (21) terug op die tijd.

"Ondanks dat ze niet meer bij elkaar waren, heb ik echt een superleuke jeugd gehad"

Volgens Noa zag ze net na de scheiding alleen nog maar de 'leuke dingen'. Zo kreeg ze haar eerste telefoon, zodat ze kon sms'en als er iets was, mocht ze een nieuw bed uitzoeken, ging ze voortaan twee keer op vakantie en kreeg ze met haar verjaardag dubbel zoveel cadeautjes. Inmiddels denkt ze daar anders over.

"Als ik er nu aan terugdenk, hebben we mama onbewust weleens pijn gedaan", weet ze zich te herinneren. "Bij papa mochten we pizza eten, maar zij kookte elke dag groenten. Dus dan zeiden we: 'Nou, bij papa hoeven we die niet.'" 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol onthult exorbitant aantal toiletten in huis

Pas toen de tiener haar moeder hoorde praten over die tijd in de podcast van Roel van Velzen, besefte Noa wat ze had gedaan. "Toen dacht ik: jeetje mam, wat heb jij dat toen goed gedaan. En papa natuurlijk ook. Ondanks dat ze niet meer bij elkaar waren, heb ik echt een superleuke jeugd gehad (...) Ze zeggen dat je als kind naar de ouder toetrekt die het meest verdriet heeft. Ons gezin viel uit elkaar, maar omdat wij bij mama bleven wonen, werden we ook ontzettend hecht samen."

Inmiddels is Linda dolgelukkig met toetsenist en componist Jeroen Rietbergen, die Noa haar 'vriendvader' noemt. "Hij is degene die ons gezin weer compleet heeft gemaakt", aldus de 21-jarige. Moeder en dochter gaven ook een interview, waarin Noa vertelt erg op haar moeder te lijken, maar niet in haar voetsporen wil treden. Die beelden zie je hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol neemt het op voor Bridget: 'Zij werd de zondebok'

Noa Vahle lijkt op moeder Linda de Mol: 'Net zo'n stresskip'

01:10

Het hele interview is vanaf woensdag 21 april te lezen in de nieuwe editie van LINDA.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol over kritiek op programma: 'Ben er klaar mee'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!