Fatima Moreira de Melo Beeld © ANP

Fatima Moreira de Melo over kinderwens: 'Heb er gewoon geen zin in'

19 april 2021 18:02

Fatima Moreira de Melo (42) heeft haar exotische achternaam te danken aan haar Portugese vader. Zelf moet de voormalig hockeyspeelster niet aan kinderen denken. In tijdschrift 'LINDA.' vertelt ze openhartig: "Ik heb altijd gedacht dat het, net als bij mijn moeder, op een gegeven moment wel zou gaan kriebelen. Maar dat is niet gebeurd."

"Ik weet hoe het voelt om iets te willen. En dat gevoel heb ik nooit gehad bij moeder worden"

De ouders van Fatima leerden elkaar kennen in een Rotterdamse disco. Haar vader was destijds 24 en met een vriend op vakantie in Nederland, omdat ze hadden gehoord dat daar mooie blonde dames woonden. "En mijn moeder was heel knap", verklaart Fatima. 

Het stel begint niet meteen aan kinderen, maar wil eerst nog even genieten van het leven vertelt de sportvrouw. "Tot mijn moeder zo’n oergevoel kreeg dat ze tegen mijn vader zei: 'Het moet nú gebeuren.' Vervolgens hebben ze het tien dagen achter elkaar gedaan en daar kwam ik uit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fatima Moreira de Melo slaat een balletje met Demi Schuurs

Een broertje of zusje zat er tot grote teleurstelling van Fatima niet meer in. Omdat haar moeder al een miskraam had gehad en haar bevalling erg heftig was 'vonden ze het wel genoeg'. Iets wat Fatima, vooral nu ze ouder wordt, erg jammer vindt. Ze legt uit: "Mijn vader heeft een donornier en door de pillen die hij daarvoor slikt, krijgt hij vaak huidkanker. Ik kan mijn zorg om hem natuurlijk met mijn vriend delen, maar met niemand die hem ook al zo lang kent. Dat mis ik soms wel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fatima onthult hilarisch koosnaampje voor Nikkie Plessen

Bij Fatima zelf rammelen de eierstokken nog altijd niet. "Ik weet hoe het voelt om iets te willen. En dat gevoel heb ik nooit gehad bij moeder worden", vertelt ze eerlijk. Zelfs nu haar leven een stuk minder hectisch is dan tien jaar geleden, voelt ze het nog steeds niet. Al is ze wel enorm benieuwd naar hoe hun kind eruit zou hebben gezien. "Waarschijnlijk heel behaard. Maar verder? Het klinkt heel bot, maar ik heb er gewoon geen zin in", aldus Fatima.

Het hele interview is vanaf woensdag 21 april te lezen in de nieuwe editie van LINDA..

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Make-uploze Fatima Moreira de Melo deelt (h)eerlijke foto