Astrid Joosten Beeld © ANP

Verliefde Astrid Joosten over verlies echtgenoot: 'Het verdriet is weg'

20 april 2021 14:11

Haar huwelijk met Rob is al tweemaal uitgesteld door corona, maar dit jaar hoopt Astrid Joosten (63) hem toch echt het ja-woord te kunnen geven. Aan 'Beau Monde' vertelt de presentatrice over hun relatie en het verlies van haar vorige grote liefde, Willem. "Ik weet nu dat er meerdere grote liefdes bestaan. Ik bof zo dat ik dit grote gevoel weer mag meemaken."

"Natuurlijk heeft hij een plekje in mijn hart, maar hij bestaat al heel lang niet meer"

Astrid ontmoette Rob tijdens een congres dat ze presenteerde. Hij viel haar al op toen hij binnenliep, en dat bleek wederzijds: "Tijdens dat congres zag ik hem vanuit mijn ooghoeken een paar keer naar mij kijken. Ik raakte er een beetje van in de war en dacht: wat is dit?" Na afloop sprak hij haar aan en bleven ze nog even praten. "Bij het afscheid zei hij met een veelbetekenende blik dat hij het leuk had gevonden om me te ontmoeten. Toen wist ik zeker dat hij met me aan het flirten was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Astrid Joosten: 'Bij de commerciëlen had ik meer kunnen verdienen'

De volgende ochtend kreeg de presentatrice via LinkedIn een berichtje, tijdens hun eerste date raakten ze niet uitgepraat en de rest is geschiedenis. "Ik weet nu dat er meerdere grote liefdes bestaan. Ik bof zo dat ik dit grote gevoel weer mag meemaken. Het is fantastisch om opnieuw zo intens met iemand te kunnen zijn. Dat ik die liefde nog eens zou ervaren, nee, dat had ik nooit verwacht."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Astrid Joosten heeft huwelijk uitgesteld

Na het overlijden van haar echtgenoot Willem in 2012 is Astrid lange tijd alleen geweest. Daten als BN'er vond ze lastig 'omdat je dan niet weet of ze een afspraakje met je willen, omdat je leuk bent of omdat je bekend bent'. Denkt ze nog vaak aan Willem? "Nee. Het is inmiddels al achtenhalf jaar geleden dat hij overleed. Natuurlijk heeft hij een plekje in mijn hart, maar hij bestaat al heel lang niet meer. Als hij nu een dagje terug zou kunnen keren uit de hemel dan zou hij niet weten wat hij ziet. Ik zit in zo'n andere fase van mijn leven en het leven dat ik nu leid, kent hij niet. Het is voorbij. Het ligt achter me. Het verdriet is ook weg. Ik zit helemaal in mijn nieuwe leven waarbij ik leef in het nu. Dat heb ik trouwens altijd gedaan. Dat vind ik ook gezond. Je moet niet blijven hangen."

Je leest het hele interview met Astrid in de nieuwe Beau Monde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Astrid Joosten heeft de liefde weer gevonden

Sinds kort vormen Astrid en Paul de Leeuw een duo op de vrijdagavond van Op1. Hoe hun samenwerking is ontstaan, zie je in de video hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!