Beeld © ANP

Sterren reageren op vonnis in zaak George Floyd: 'Gerechtigheid'

21 april 2021 08:24

Sterren hebben blij gereageerd op het oordeel van de jury in de zaak rond de dood van George Floyd. De witte ex-agent Derek Chauvin werd dinsdag schuldig bevonden van onder meer moord en doodslag van de zwarte ongewapende Floyd. Onder anderen Mariah Carey (51), Katy Perry (36) en Chris Evans (39)spreken van gerechtigheid.

"Gerechtigheid is een feit

'Dit vonnis brengt Mr. Floyd niet terug. Maar gerechtigheid is een feit', twittert Shonda Rhimes, de bedenker van series als Grey's Anatomy. Ook acteur Chris Evans vindt dat er sprake is van gerechtigheid. "'k stuur veel liefs naar George Floyds familie en vrienden', twittert hij.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Agent schuldig bevonden aan dood George Floyd

Ook Katy Perry en Ellen DeGeneres delen op Twitter een bericht met het woord gerechtigheid. Volgens Mariah Carey is het vonnis een begin. 'Een klein sprankje hoop voor onze toekomst.' Inmiddels hebben ook Oprah Winfrey, Cher en Justin Timberlake gereageerd op het vonnis.

Floyd werd vorig jaar mei in Minneapolis hardhandig gearresteerd. Chauvin drukte ruim negen minuten zijn knie op de nek van Floyd, die daarop stierf. De videobeelden gingen de wereld over en leidde in de Verenigde Staten en in andere landen tot protesten tegen politiegeweld en racisme.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!