Beeld © ANP

DI-RECT heeft alle begrip voor afgelasting 538 Oranjedag

21 april 2021 00:03

DI-RECT heeft er alle begrip voor dat is besloten om 538 Oranjedag in Breda af te blazen. Volgens bassist Bas van Wageningen, die zaterdag met zijn mede-bandleden voor 10.000 man zou optreden op het Koningsdagfeest, was er ook maar een beslissing mogelijk. Het evenement, onderdeel van Fieldlab Evenementen, werd maandag geannuleerd na kritiek van onder meer een nabijgelegen ziekenhuis, de politie en de horeca.

"Dat was heel mooi om naar uit te kijken"

"Dat was heel mooi om naar uit te kijken, maar tegelijkertijd zie je ook wat er gebeurt en dat laat je ook niet koud. Dus ik denk dat er maar een beslissing mogelijk was, en daar kun je je als band niet anders dan achter scharen", reageerde de bassist dinsdag in Beau.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kriss Kross baalt toch wel van geannuleerde 538 Oranjedag

De band wacht geduldig af tot het moment dat weer kan worden opgetreden. "En ondertussen de focus op wat er wel kan en dat hebben we het afgelopen jaar eigenlijk continu gedaan."

Zo gaf DI-RECT meerdere livestreamconcerten vanaf bijzondere locaties. Ook op 1 mei heeft de Haagse band een digitale show gepland. Dan treden de rockers op met het Residentie Orkest vanuit het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!