Beyonce Beeld © ANP

Sterren reageren op overlijden 17-jarig zwart meisje

22 april 2021 05:00

Vlak nadat ex-agent Derek Chauvin (45) op drie punten schuldig werd bevonden in de zaak George Floyd (46), werd in Columbus, Ohio de 16-jarige Ma'Khia Bryant doodgeschoten door een politieagent. Het meisje was net als Floyd zwart, wat opnieuw voor veel heftige reacties zorgt. Op de door de politie vrijgegeven bodycambeelden is te zien hoe er een einde aan haar jonge leven kwam. Ook werden er twee 911-gesprekken onthuld, die vooraf gingen aan de schietpartij. Dit meldt 'Entertainment Tonight'.

"We rouwen om het jonge leven van Ma'Khia Bryant"

Amerikaanse sterren reageren geschokt, verdrietig en vooral boos. Beyoncé plaatste een foto op haar website: "We rouwen om het jonge leven van Ma'Khia Bryant." Justin Bieber liet op Instagram weten: "Het lijkt zo onwerkelijk maar dit is de wereld waarin we leven. Het maakt me verdrietig dat het zo normaal lijkt geworden. Dit is allesbehalve normaal en hoort zeker niet bij een protocol." Ook Zendaya kon het nauwelijks geloven: "Ma’Khia Bryant. Ik heb hier gewoon geen woorden voor."

Andere artiesten die een boodschap plaatsten waren onder meer Jada Pinkett Smith, Kerry Washington, Justin Timberlake, Amanda Gorman en The Game.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze straf heeft agent George Floyd boven z'n hoofd hangen

Op de camerabeelden is te zien dat Ma'Khia twee andere meisjes benadert met een mes in haar hand. De tiener zou zich onveilig gevoeld hebben in haar eigen huis toen er een opstootje voor de deur ontstond. Ze zou hierom zelf 911 gebeld hebben. Agent Nicholas Reardon, die ter plaatse arriveerde, beschoot haar meerdere malen, waarop ze overleed. De agent is op non-actief gezet terwijl het onderzoek gaande is.

Ook het Witte Huis heeft gereageerd op Bryants verlijden. "Dit is tragisch, ze was een kind. Wij denken aan haar familie en vrienden binnen de gemeenschap die lijden en rouwen om haar verlies," aldus woordvoerder Jen Psaki.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Obama's reageren op uitspraak zaak-Floyd

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!