Eurovisiesongfestival Beeld © ANP

Streep door Eurovision Village met publiek

22 april 2021 10:09

De Eurovision Village, de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor songfestivalfans, wordt dit jaar volledig online opgebouwd. Vanwege de coronacrisis is het niet mogelijk om publiek te ontvangen, zo werd woensdagavond duidelijk in een vergadering van de Rotterdamse gemeenteraad.

'We hebben moeten besluiten om de mogelijkheid met publiek te schrappen"

De fanzone had een plekje op de Binnenrotte moeten krijgen. Volgens de Rotterdamse projectdirecteur Alice Vlaanderen is nog geprobeerd om van de Eurovision Village een Fieldlab-experiment te maken, maar is dat niet gelukt. Ook een proef met Testen voor Toegang, zoals die nu in diverse musea, theaters en poppodia draaien, was niet mogelijk. "En omdat de routekaart nog niet voorziet in een evenement ten tijde van het songfestival hebben we gisteren moeten besluiten om de mogelijkheid met publiek te schrappen", stelde Vlaanderen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalbaas vond pauze-act Madonna veel te lang duren

De Eurovision Village is normaal gesproken een belangrijk onderdeel van het Eurovisiesongfestival. Jaarlijks zijn er optredens van (oud-)kandidaten en worden doorgaans ook de halve finales en finale uitgezonden op groot scherm. In 2019 had Tel Aviv op het strand een Eurovision Village uit de grond gestampt. Daar konden toen zo'n 25.000 mensen tegelijkertijd terecht.

Als alternatief wordt nu een online programma aangeboden. Het moet een "hoogwaardige, virtuele en interactieve 3D-wereld" worden waar delen van Rotterdam in terug te zien zijn. De gemeente hoopt op 1 miljoen virtuele bezoekers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nog één maand tot het songfestival: dit moet je weten

'Dit wordt het meest historische songfestival ooit'

04:57

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!