Ashley, Elizabeth en Mary-Kate Olsen Beeld © Getty Images

Elizabeth Olsen wilde niet met zusjes vergeleken worden

22 april 2021 13:46

Acteren zit in de familie van Elizabeth Olsen (32). Haar zusjes Mary-Kate en Ashley (34) braken al op jonge leeftijd door in Hollywood en Elizabeth zelf is ook al een paar jaar succesvol als onder meer superheldin Wanda Maximoff in het Marvel-universum. Toen Elizabeth wilde beginnen met acteren wilde zij, als jongste van de Olsen-zussen, echter niet met Mary-Kate en Ashley geassocieerd worden.

"Ik denk dat ik toen al een beetje begreep wat nepotisme inhield"

"Ik was een jaar of tien en wilde kijken of ik auditie kon doen, maar ik realiseerde me al vrij snel dat het niks voor mij was omdat ik m'n sportteams, m'n danslessen en al mijn buitenschoolse activiteiten miste", zegt Elizabeth in gesprek met het Britse tijdschrift Glamour. Uiteindelijk is ze er wel mee door gegaan, maar heeft ze het iets anders aangepakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oprah onder vuur om ongepaste vraag in interview Olsen Twins

"Ik denk dat ik toen al een beetje begreep wat nepotisme inhield. Ik weet niet of ik het woord wel kende, maar ik had wel een bepaalde associatie met het niet verdienen van iets wat me al op jonge leeftijd stoorde", aldus de inmiddels 32-jarige actrice. "Ik dacht daarom ook: ik noem mezelf Elizabeth Chase (haar tweede naam, red.) als ik actrice word."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mary-Kate Olsen voert druk op in scheiding van Olivier Sarkozy

Mary-Kate en Ashley Olsen (34) werden eind jaren tachtig, begin jaren negentig bekend van de televisieserie Full House. Later speelden zij nog diverse televisie- en filmrollen voordat ze in 2006 stopten met acteren en een modelabel lanceerden. Elizabeth maakte haar grote filmdebuut in 2011 met de hoofdrol in de thriller Martha Marcy May Marlene.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!