Angela de Jong en Jan Kooijman Beeld © ANP

Angela de Jong vergelijkt Jan Kooijman met 'zielig egeltje'

22 april 2021 16:00

Televisiecolumniste Angela de Jong (45) heeft in een nieuw stuk uitgehaald naar presentator Jan Kooijman (40). Zo noemt ze 'presentatoren die er bij de commerciële uitgewipt zijn' - onder wie Jan - zielige egeltjes. Ook vindt Angela de NPO een perfecte opvangplek voor de bovengenoemde 'diertjes'.

"Dat programma is er omdat Jan Kooijman ook iets te doen moest hebben"

Verder is ze van mening dat de NPO het programma Levenslang met dwang een tweede leven heeft 'gegund', omdat ze toch al de presentator in huis hadden. 'Die natuurlijk ook aan het werk wil blijven', aldus de columnist.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong lag in ziekenhuis met alvleesklierontsteking

Ze sluit vervolgens af met de volgende sneer: 'Maar weet u waar mijn hart het hardst om huilt? Dat die mensen, die soms al zeven verschillende vormen van therapie achter de rug hebben, kennelijk zo wanhopig zijn dat ze een tv-programma als enige redding zien. En dat dat programma er is omdat Jan Kooijman ook iets te doen moest hebben.' 

De hele column is hier terug te lezen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman reageert op pittige column van Angela de Jong

Het rijtje van bekende Nederlanders waarover Angela niet zo positief geschreven heeft, loopt inmiddels al aardig op. Onlangs was niemand minder dan Katja Schuurman nog de pineut, maar zij liet zich niet kennen.

Een tijdje terug reageerde ook Beau van Erven Dorens op kritiek van de meest gevreesde tv-recensent van ons land. Hij noemde die 'vermakelijk':

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!