André en Robbert Beeld © YouTube Robbert Rodenburg

André van Duin over eventuele nieuwe liefde: 'Lastig als BN'er'

22 april 2021 19:16

Robbert Rodenburg (21) heeft een mooie mijlpaal bereikt: de presentator wist André van Duin (74) te strikken voor zijn YouTube-serie 'Open Kaart'. De aflevering staat vanaf vandaag online en is een mooi gesprek tussen de twee, waarin André bijzonder openhartig praat over het verlies van zijn grote liefde Martin en zijn liefdesleven in de toekomst. Ziet hij zichzelf nog met iemand samen?

"Daar denk ik wel veel over na. Ga ik het nu alleen uit zitten of iemand zoeken?"

"Je moet ermee leren omgaan", vertelt André als Robbert hem vraagt hoe hij met het grote verlies omgaat, 1,5 jaar na het overlijden van zijn man. "Je geeft het een plek en daar kan niemand je bij helpen." Hij legt uit dat hij veel afleiding probeert te zoeken om de leegte te vullen. "In werk, bijvoorbeeld. Maar je moet ook leren alleen te zijn, je kan niet alleen maar een sprookjeswereld om je heen creëren. Dus je moet afleiding zoeken in je werk en met vrienden en kennissen. Ik ben blij dat ik veel te doen heb. Als je met je werk bezig bent, heb je geen tijd voor verdriet. Dan is het wel een teleurstelling als je weer thuis komt, maar ben je toch de hele dag doorgekomen." Hij breekt als Robbert hem tot slot vraag of hij nog elke dag om huilt. "Ja, zeker", reageert de presentator met een traan. "Het blijft een verdrietig iets."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hint André van Duin op nieuwe samenwerking Danny Vera?

Zou hij het nog voor zich zien om met iemand anders samen te komen? "Daar denk ik wel veel over na. Ga ik het nu alleen uit zitten of iemand zoeken? Het zou sowieso niet iemand zijn om echt mee samen te leven, daar heb ik te veel bagage voor. Dan maak je geen eenheid meer denk ik. Maar wel een soort latrelatie. Iemand op wie je kan rekenen als er iets is en met wie je leuke dingen kan doen", vertelt hij.

"Maar ja", gaat André verder, "je bent BN'er, dus dan is het lastig je zo open en bloot te geven. Of dat mensen denken: André is druk zat, die ga ik niet vragen. Dus ik weet het eigenlijk niet. Hoe ga je dat ook zoeken? Ik zie mezelf niet op Tinder zitten."

Je bekijkt de hele aflevering van Open Kaart hier.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

HGT-jury houdt het niet droog bij André van Duin imitator

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!