Lies Visschedijk Beeld © ANP

Lies Visschedijk over kookgewoonten: 'Ben een afwasfetisjist'

23 april 2021 18:51

Actrice Lies Visschedijk (47), bekend van haar rollen in bijvoorbeeld 'Soof' en 'Gooische Vrouwen', staat zelf ook maar al te graag in de keuken. Dat vertelt ze in gesprek met 'LINDA.'.

"Tijdens het koken heb ik alles al opgeruimd en schoongemaakt"

Lies gaat graag koken om te ontspannen en luistert dan tegelijkertijd naar een podcast: "Elke middag zet ik een koptelefoon met een podcast op en ga ik groenten snijden." Voor haar twee kinderen of familie en vrienden bereidt ze dan maar al te graag een feestmaal voor. Maar één ding is heel belangrijk: de keuken moet altijd schoon blijven. "Ik ben een afwasfetisjist. Tijdens het koken heb ik alles al opgeruimd en schoongemaakt, want ik kan anders niet ontspannen eten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lies Visschedijk toont andere kant van zichzelf in autismeserie

Maar zo staat er toch weer elke dag wat anders op het menu. "Ik hou van stamppotten, maar de laatste tijd kook ik steeds vaker zoals mijn moeder dat deed, heel Belgisch en bourgondisch. Uiensoep met gruyère, riblappen met aardappelpuree, goede ballen, en bijna elke avond kropsla met vinaigrette erbij."

Toch vindt ze zichzelf nog niet zo goed als 'Soof' koken, maar ze kan in korte tijd wel al voor een heleboel mensen iets lekkers in elkaar zetten. "Komt goed uit, want ik heb twee kinderen en vind het heerlijk om mensen vol te stoppen."

Het hele interview met Lies is nu te lezen in de nieuwe LINDA..  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lies Visschedijk speelt hoofdrol in nieuwe EO-serie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!