Oscars Beeld © Getty Images

Dit zit er allemaal in de Oscars goodiebag ter waarde van 200.000 dollar

24 april 2021 15:30

Hoewel de uitreiking van de Oscars er dit jaar anders aan toe gaat vanwege de coronacrisis, is er een ding net zo exorbitant als altijd: de goodiebag. Ook dit jaar worden acteurs getrakteerd op een tas vol cadeaus ter waarde van meer dan 200.000 dollar.

Alleen de genomineerden in de categorieën beste acteur, actrice, regisseur, mannelijke bijrol en vrouwelijke bijrol krijgen van entertainmentbedrijf Distinctive Assets een tas. De cadeaus zijn onder meer een vierdaags verblijf in een luxe spa, een driedaagse overnachting in een vuurtoren op een Zweeds eiland, privéles van een bekende personal trainer en een cosmetische ingreep.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Quarantaine en green cards: logistieke problemen bij de Oscars

De overige aanwezige genomineerden hoeven niet bang te zijn dat ze worden vergeten. Net als bij veel andere awardshows zijn er ook bij de Oscars ruimtes waar dure cadeaus worden uitgedeeld.

Organisatie The Academy of Motion Picture Arts deelde de goodiebags tot 2007 zelf uit, maar stopte daarmee vanwege gedoe met de fiscus. Distinctive Assets is al negentien jaar verantwoordelijk voor het vullen van de tasjes. Bedrijven doneren maar wat graag cadeaus omdat een bezoek van een grote ster ze veel bekendheid oplevert.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Justin Timberlake sloeg presentatie Oscars vriendelijk af

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!